Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολυτεχνείο: Διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για τους συλληφθέντες στην Αθήνα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020 16:17 Πολυτεχνείο: Διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για τους συλληφθέντες στην Αθήνα (φωτο intime)

Σε βαθμό πλημμελήματος διώκονται οι συλληφθέντες από τα χθεσινά επεισόδια στο Κέντρο της Αθήνας.

Σε βάρος του 40χρονου, ο οποίος έχει καταδικαστεί για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράνομη οπλοφορία και παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο όπου θα δικαστεί αύριο. Μέχρι τότε κρατείται.

Σε βάρος του 24χρονου από τα Σεπόλια ο οποίος συνελήφθη στη πυλωτή της πολυκατοικίας με την κατηγορία ότι έριχνε πέτρες σε αστυνομικούς ασκήθηκε ποινική δίωξη για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εξύβριση λόγω και έργω, βία κατά υπαλλήλου και πρόκληση σωματικής βλάβης.

Στην αδελφή του 24χρόνου και άλλους δύο συλληφθέντες οι οποίοι πήγαν στο ΑΤ Κολωνού να διαμαρτυρηθούν για τη σύλληψη του φοιτητή, ασκήθηκε δίωξη για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απόπειρα ελευθέρωσης κρατουμένου, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας (του αστυνομικού τμήματος).

Όταν έφτασαν οι συλληφθέντες έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα και συνθήματα από τους συγγενείς τους και φίλους οι οποίοι τους περίμεναν έξω από το κτίριο της εισαγγελίας.

Η μητέρα του φοιτητή δήλωσε ότι είναι υπερήφανη για τα παιδιά της, είναι αγωνιστές και κατήγγειλε ότι είναι θύματα αστυνομικής βίας περιγράφοντας με λεπτομέρειες πως οι αστυνομικοί ξυλοκόπησαν το παιδί της, την ίδια και την κόρη της στην εξώπορτα του σπιτιού της.

Η μητέρα του άλλου νεαρού συλληφθέντα δήλωσε «ζήσαμε τη σιδερένια φτέρνα του κατασταλτικού κράτους.»

Όλοι τους οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο.

Η δίκη αναβλήθηκε προκειμένου να προσέλθουν να καταθέσουν οι αστυνομικοί.

Πηγή: newsit.gr