Κρήτη: Πνίγηκε στη λάσπη από τη σφοδρή κακοκαιρία – Καταστροφές, κατολισθήσεις και προβλήματα (pics, video)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020 18:58 Κρήτη: Πνίγηκε στη λάσπη από τη σφοδρή κακοκαιρία – Καταστροφές, κατολισθήσεις και προβλήματα (pics, video)

Τεράστια προβλήματα στην Κρήτη έχει προκαλέσει το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει για δεύτερο 24ωτο το νησί. Σοκάρουν οι εικόνες από τις πλημμύρες. 

Αρκετοί δρόμοι στην Κρήτη έχουν μετατραπεί σε… ποτάμια, ενώ κάποια σπίτια, κυρίως στο δήμο Μινώα Πεδιάδος, έχουν πλημμυρίσει. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η Πυροσβεστική προχωρά σε αντλήσεις υδάτων σε σπίτια στο Σκλαβεροχώρι. 

Εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων έχουν προκληθεί κατολισθήσεις στο επαρχιακό δίκτυο του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του δήμου, στο οδικό δίκτυο από το Οροπέδιο μέχρι το Κράσι έχουν καταγραφεί κατολισθήσεις αλλά και πυκνή ομίχλη.

Παράλληλα, η Πολιτική Προστασία του δήμου απαγορεύει την διέλευση οχημάτων εντός του Κάμπου του Οροπεδίου αλλά και από τις “ιρλανδικές γέφυρες”.

Δείτε φωτογραφίες στο δήμο Χερσονήσου από το cretapost.gr:

untitled-5

untitled-4

untitled-2

Στις Γούρνες Πεδιάδος, περιοχή που επλήγη από την πρόσφατη Θεομηνία, και πάλι οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια ενώ υπερχείλισε ο ποταμός.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Δείτε και φωτογραφίες από το cretapost.gr:

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής βρέχει δυνατά από τις 6 το πρωί.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνική δικτύωσης αναφέρει: «Φουσκωμένα τα νερά του ποταμού των Γουρνών και των Γουβών αλλά και σημαντικά προβλήματα σε χωριά της δημοτικής ενότητας Επισκοπής. Προσοχή στις μετακινήσεις στην περιοχή μέχρι την ύφεση των φαινομένων περίπου το μεσημέρι. Καλημέρα σε όλους».
Κρήτη – Δείτε την ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας:

Λόγω έντονων καιρικών φαινόμενων που πλήττουν το σύνολο του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου καθώς και τον ορεινό όγκο της Δίκτης, εφιστούμε την προσοχή των πολιτών.

Συνιστούμε:

-Να είστε ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ στις μετακινήσεις και τις δραστηριότητές σας ιδιαίτερα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο από Οροπέδιο Λασιθίου προς Κράσι όπου υπάρχουν κατολισθήσεις και πυκνή ομίχλη.

-Να ΜΗΝ διέρχεστε στο οδικό δίκτυο εντός του ΚΑΜΠΟΥ του οροπεδίου Λασιθίου.

-Να ΜΗΝ διέρχεστε από ΙΡΛΑΝΔΙΚΕΣ διαβάσεις και σημεία όπου έχουν εκδηλωθεί ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ φαινόμενα.

-Να προσέχετε για τυχόν ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ κατά μήκος του οδικού δικτύου.

-Να ακολουθείτε ΠΙΣΤΑ τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση