Άγριο φονικό στη Μάνη: Λόγω ερωτικής αντιζηλίας σκότωσε με καραμπίνα τη γυναίκα του μπροστά στην κόρη του

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020 10:15 Άγριο φονικό στη Μάνη: Λόγω ερωτικής αντιζηλίας σκότωσε με καραμπίνα τη γυναίκα του μπροστά στην κόρη του

Η ζήλια όπλισε το χέρι του συζυγοκτόνου που πυροβόλησε το θύμα δυο φορές.

Στην έντονη ερωτική αντιζηλία και στους καθημερινούς διαπληκτισμούς του ζευγαριού αποδίδουν οι αρχές το άγριο έγκλημα που καταγράφηκε το βράδυ της Κυριακής στον Πύργο Διρού της Ανατολικής Μάνης. Όλα συνέβησαν μπροστά στα μάτια της έντρομης 15χρονης κόρης τους όταν ο πατέρας της με μια κυνηγετική καραμπίνα, πυροβόλησε και σκότωσε την μητέρα της.

Ζήλεια εκτός ελέγχου

Το έγκλημα διαδραματίστηκε λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ της Κυριακής, στο σπίτι της οικογένειας. Μια έντονη λογομαχία που είχε το ζευγάρι, έβγαλε τον άντρα εκτός ελέγχου. Τότε ο 44χρονος πήρε το κυνηγετικό του όπλο και προσέγγισε την γυναίκα του, την ώρα που στον χώρο βρισκόταν η 15χρονη κόρη τους. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης πυροβόλησε το θύμα και τότε το κορίτσι επιχείρησε να τον σταματήσει, όμως αυτός έδωσε μια δεύτερη χαριστική βολή στην 44χρονη. Το δεύτερο παιδί της οικογένειας, ο 18χρονος γιός, απουσίαζε από το σπίτι καθώς είχε συνοδεύσει τον παππού του στο νοσοκομείο όπου είχε πάει για εξετάσεις.

Το 15χρονο κορίτσι σε κατάσταση σοκ, ειδοποίησε την αστυνομία για το τραγικό συμβάν. Αστυνομικοί του Τμήματος Αρεόπολης και του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, έσπευσαν στο σπίτι της οικογένειας και συνέλαβαν τον 44χρονο άνδρα που παραδόθηκε ομολογώντας ότι πυροβόλησε τη γυναίκα του. Η 44χρονη διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της. Οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο, εντόπισαν και κατέσχεσαν την κυνηγετική καραμπίνα με την οποία πυροβόλησε το θύμα ο 44χρονος και 2 κάλυκες κυνηγετικών φυσιγγίων. Σε περαιτέρω έρευνα στους χώρους του σπιτιού, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ένα ακόμα κυνηγετικό όπλο, καθώς και 3 φυσίγγια.

Σοκαρισμένο το κορίτσι - Τι κατέθεσε

Όπως δήλωσε στις αρχές το 15χρονο κορίτσι, οι γονείς της είχαν αρκετούς διαπληκτισμούς το τελευταίο διάστημα, δεν είχε όμως ποτέ γίνει κάποια καταγγελία από την 44χρονη γυναίκα. Ο δράστης είναι γνωστός επιχειρηματίας στην περιοχή καθώς λειτουργεί Μίνι Μάρκετ, ενώ και ο πατέρας του διατηρεί φούρνο στον Πύργο Διρού.

Οι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν σοκαρισμένοι και κάνουν λόγο για "αγαπημένο ζευγάρι" και για μια "ήρεμη οικογένεια που δεν είχε δημιουργήσει ποτέ προβλήματα στο χωριό". Σε βάρος του συλληφθέντα έχει σχηματιστεί δικογραφία για ανθρωποκτονία και αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης.

Συγκλονίζει η αδερφή της

Για βίαιη συμπεριφορά του 44χρονου κάνει λόγο η αδερφή του θύματος μιλώντας στο protothema.gr. Όπως περιγράφει "ήταν τέτοιος ο τρόμος της που φοβόταν να πάει στην Αστυνομία ή στον Εισαγγελέα να τον καταγγείλει. Πέρναγε μαύρη ζωή, την χτυπούσε κιόλας ο δολοφόνος και φτάσαμε στο σημείο να της αφαιρέσει την ζωή…". Αποκαλύπτει μάλιστα ότι ο δράστης "έπαιρνε και ψυχοφάρμακα και τελευταία τα είχε κόψει. Πρέπει να πούμε ότι στον δεύτερο ψυχίατρο που πήγε με την αδερφή μου, του είχε πει ο γιατρός ότι πρέπει να σου πάρω την άδεια οπλοφορίας.

Σοκάρουν τα στοιχεία της ενδοοικογενειακής βίας

Η δολοφονία της 44χρονης από τον σύζυγο της σημειώθηκε λίγες μόλις ημέρες πριν την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Πρόκειται για ένα ακόμα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας που καταγράφεται εν μέσω καραντίνας. Κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown, η αύξηση των κρουσμάτων βίας κατά των γυναικών στην Ελλάδα όπως και στις περισσότερες χώρες του κόσμου ήταν δραματική.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, οι κλήσεις για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας τον περασμένο Απρίλιο, στην καρδιά του lockdown έφθασαν τις 648. Είχαν σχεδόν τετραπλασιαστεί σε σχέση με τον Μάρτιο. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, αναμένεται να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με όλα τα τμήματα Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας την οποία θα συντονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στην οποία θα γίνει απολογισμός όλων των περιστατικών που έχουν καταγραφεί τον τελευταίο χρόνο στην Ελλάδα.

Πηγές: thetoc.gr, protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση