Με C-130 μεταφέρονται στην Αθήνα τρεις σοβαρά ασθενείς με κορωνοϊό από τη Δράμα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020 10:20 Με C-130 μεταφέρονται στην Αθήνα τρεις σοβαρά ασθενείς με κορωνοϊό από τη Δράμα (φωτο intime)

Η δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας αποτυπώνεται από την επιχείρηση που είναι σε εξέλιξη για την διακομιδή τριών ασθενών σε δυο νοσοκομεία της Αθήνας!

Το C130 σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr απογειώθηκε από την Αθήνα προκειμένου να παραλάβει τους ασθενείς από την Χρυσούπολη της Καβάλας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 3 ασθενείς με κορωνοϊό σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρονται με C-130 στην Αθήνα από την Δράμα όπου η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ασθενείς είναι διασωληνωμένοι και θα μεταφερθούν στον Ευαγγελισμό και στο Αττικό προκειμένου να εισαχθούν σε ΜΕΘ.

Οι διασωληνώσεις παραμένουν σε υψηλά ποσοστά με αποτέλεσμα τα κρεβάτια ΜΕΘ στις κλινικές Covid-19 των νοσοκομείων να είναι από ελάχιστα έως καθόλου. 

Την άσχημη κατάσταση στην Δράμα περιέγραψε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιάννης Παπαδόπουλος. Είπε ότι όλη την εβδομάδα το νοσοκομείο Δράμας είχε μεγάλο πρόβλημα καθώς δεν υπήρχαν φιάλες οξυγόνου.

«Σήμερα θα τελειώσει αυτό το μαρτύριο» είπε και εξήγησε πως διαμορφώνοντας τρεις κλινικές Covid οι νοσηλείες ξεπέρασαν κάθε δεδομένο, με το σύστημα να φτάνει στα όριά του.

«Σήμερα θα γίνει προμήθεια από το εξωτερικό 65 φιαλών, μικρών και μεγάλων για την κάλυψη αναγκών» συμπλήρωσε ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας και είπε ότι όλοι οι ασθενείς με κορονοϊό χρειάζονταν οξυγόνο.

Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση