Κυκλοφορικός χάος από την πορεία στο κέντρο της Αθήνας (pics)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020 12:29 Κυκλοφορικός χάος από την πορεία στο κέντρο της Αθήνας (pics)

Κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της Αθήνας έχουν προκαλέσει οι κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν σωματεία και συνδικάτα στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρυχτεί στο Δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα. Αυτή την ώρα μάλιστα πραγματοποιείται πορεία στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Εργαζόμενοι του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, αυτή την ώρα κινούνται ανάποδα προς την Σταδίου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της Αθήνας και η κυκλοφορία να διεξάγεται μετ’ εμποδίων.

Δείτε φωτογραφίες:

Σημειώνεται ότι νωρίτερα συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συμβολική κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, περίπου 20 άτομα που είχαν σημαίες και πανό διαμαρτυρήθηκαν για τα – όπως λένε – ελλιπή μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό αλλά και για το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, τα εργασιακά και τα συνδικαλιστικά που φέρνει το υπουργείο Εργασίας.

Οι συνδικαλιστές βρέθηκαν υπό σφιχτό αστυνομικό κλοιό, με τους άνδρες της ΕΛΑΣ να επιτηρούν τη συγκέντρωση.

Δείτε φωτογραφίες:

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, η κυβέρνηση “αντί να πάρει μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων, η κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδια που τους έχει δώσει ραβασάκι ο ΣΕΒ και οι επιχειρηματικοί όμιλοι”

Τι ζητούν οι συνδικαλιστές:

– Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων. Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώτες γιατρούς. Να ανοίξουν τα νοσοκομεία που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια.

– Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών στην υγεία. Άμεση ενίσχυση με μέσα ατομικής προστασίας, για να μην νοσήσουν, με υλικά και υποδομές για να πολεμήσουν. Ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ

– Πύκνωση δρομολογίων και προσλήψεις προσωπικού στις αστικές συγκοινωνίες

– Προσλήψεις καθαριστριών για τα σχολεία. Στις τάξεις να είναι 15 μαθητές. Να δοθούν δωρεάν όλα τα αναγκαία για την τηλεργασία και δωρεάν

– Έκτακτο Επίδομα  ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

– Να θεωρηθούν άκυρες οι απολύσεις που έγιναν και όλες οι αρνητικές μεταβολές στους εργαζόμενους.

– Το Δώρο Χριστουγέννων να δοθεί στο ακέραιο και στην ώρα του. Καμιά απόλυση, καμιά περικοπή εργασιακών δικαιωμάτων. Οι εργαζόμενοι να δώσουν μάχη για το δικαίωμα τους.

– Να δοθεί η 13ηκαι η 14η σύνταξη σε όλους τους συνταξιούχους. Να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης και να αποδοθούν όλα τα αναδρομικά για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις και τα δώρα για όλους τους συνταξιούχους.

– Για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση, να υπάρχει απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο. Καμία διακοπή σύνδεσης

– Αναστολή πληρωμών για τους εργαζόμενους προς Δημόσιο, τράπεζες, ΔΕΚΟ, αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων. Κούρεμα και διαγραφή χρεών σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση