Κορωνοϊός: Στο "κόκκινο" το Νοσοκομείο της Δράμας - Στέλνει περιστατικά σε άλλους νομούς

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020 13:35 Κορωνοϊός: Στο "κόκκινο" το Νοσοκομείο της Δράμας - Στέλνει περιστατικά σε άλλους νομούς

Κρίσιμη η κατάσταση στη Δράμα, με το νοσοκομείο του νομού να έχει ξεπεράσει τα όριά του. Πιθανή η αεροδιακομιδή και άλλον σοβαρών περιστατικών στην Αττική.

Σε μία από τις περιοχές της χώρας που η επιδημία κορωνοϊού καλπάζει προσκαλώντας σημαντικά προβλήματα στις αντοχές του ΕΣΥ, έχει εξελιχθεί η Δράμα. Η κατάσταση είναι τόσο κρίσιμη ώστε χθες αποφασίστηκε η αεροδιακομιδή σε νοσοκομεία της Αττικής τριών σοβαρά ασθενών με Covid, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται η μεταφορά και άλλων τριών επίσης. Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε σε σημερινή εκπομπή ότι το πρόβλημα είναι η διασπορά του ιού στην πόλη ενώ το νοσοκομείο εκεί έχει ενισχυθεί σημαντικά. Το νοσοκομείο διαθέτει 12 κλίνες ΜΕΘ οι οποίες όμως έχουν ήδη γεμίσει, ενώ σχεδόν γεμάτες είναι και οι 140 απλές κλίνες covid.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας: "Το Νοσοκομείο Δράμας ξεκίνησε με τρία κρεβάτια ΜΕΘ, έχει 12 κρεβάτια ΜΕΘ τώρα. Έχει δύο πνευμονολόγους, τρεις παθολόγους, τρεις αναισθησιολόγους. Ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ κύριος Τσαλικάκης στέλνει άλλον έναν παθολόγο και έχει στείλει ήδη από την Καβάλα και τα Κέντρα Υγείας του Νομού και 12 γενικούς γιατρούς που είναι στα ΤΕΠ, εφημερεύουν και στηρίζουν το Nοσοκομείο. Έχει επαρκές νοσηλευτικό προσωπικό και κάνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι μαζί και η τοπική κοινωνία μια συγκλονιστική προσπάθεια. Τους ευχαριστώ όλους πάρα πολύ και δεν θα αφήσω κανέναν σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή να διαταράξει ή να ενοχλήσει ή να διασαλεύσει τη μάχη την οποία δίνουν οι Δραμινοί και το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας και όλη η Υγειονομική Περιφέρεια, σε μία πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση"

Την ίδια στιγμή εκπρόσωποι του υγειονομικού προσωπικού περιγράφουν με απόγνωση την κατάσταση. Όπως αναφέρουν ότι η ανάπτυξη των κλινικών κορονοϊού γίνεται χωρίς κανένα σχεδιασμό με αποτέλεσμα να υπάρχει διασπορά του ιού μέσα στο νοσοκομείο και μάλιστα ότι έχουν νοσήσεις 105 άτομα. Αναφέρουν μάλιστα ότι μια νοσηλεύτρια και ένας διοικητικός υπάλληλος νοσηλεύονται διασωληνομένοι σε κλίνες ΜΕΘ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Οι δε ασθενείς που αεροδιακομίσθηκαν βρίσκονταν σε αίθουσες χειρουργείων και με το που έφυγαν διασωληνώθηκαν άλλοι 4 ασθενείς, με τον έναν να έχει ένας διακομισθεί στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι τρεις παραμένουν στις χειρουργικές αίθουσες.

πηγή: news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση