Το 80% δεν πληρώνει τα πρόστιμα για τον κορωνοϊό: Περιμένουν... χάρη όταν θα έρθει το εμβόλιο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020 13:45 Το 80% δεν πληρώνει τα πρόστιμα για τον κορωνοϊό: Περιμένουν... χάρη όταν θα έρθει το εμβόλιο

Ενδεικτικά του πως αντιμετωπίζουν οι Έλληνες τα πρόστιμα για τα μέτρα ενάντια στον κορονοϊό, είναι τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας

Το κίνημα «Δεν Πληρώνω» φαίνεται πως έχει επιστρέψει, μόνο που τώρα αφορά τα πρόστιμα που επιβάλλονται για την παράβαση των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Αυτό δείχνουν τουλάχιστον τα στοιχεία που έφερε στην δημοσιότητα την Παρασκευή, η εφημερίδα «Τα Νέα» επικαλούμενη στοιχεία από την Ελληνική Αστυνομία, σύμφωνα με τα οποία, από τις 23/10 έως και τις 25/11, 8 στους 10 δεν έχουν πληρώσει το προβλεπόμενο πρόστιμο. Είτε αυτό αφορά μάσκα, είτε αποστολή SMS, είτε άσκοπη μετακίνηση.

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει οτι δεν πρόκειται να το πληρώσουν ποτέ, καθώς η καταβολή αυτή θα ζητηθεί στο μέλλον από την εφορία.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται, το 16% των καταγραφόμενων παραβάσεων υποβάλλονται ενστάσεις στις αρμόδιες Επιτροπές Αντιρρήσεων, με επίκληση κυρίως ιατρικών πιστοποιητικών και ειδικότερα για αναπνευστικά προβλήματα ή και βαρύτατες νόσους.

Όσον αφορά, τα πρόστιμα στις επιχειρήσεις, από τον Μάιο, το 55% των επιχειρήσεων δεν έχει διευθετήσει την συγκεκριμένη οφειλή, επικαλούμενες είτε ότι δεν τους δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος προσαρμογής στα νέα δεδομένα, είτε οικονομική δυσπραγία.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν αρμόδιοι, υπάρχει αισιοδοξία στους παραβάτες πως με το εμβόλιο ή τον περιορισμό της πανδημίας, θα υπάρξουν ευνοϊκές ή ακόμα και χαριστικές διατάξεις.

Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία, από την αρχή της πανδημίας έχουν βεβαιωθεί πρόστιμα που αγγίζουν το συνολικό ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ.

πηγή: gazzetta.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση