Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης πήγε εθελοντής σε νοσοκομείο, αλλά έφυγε άπραγος

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020 17:13 Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης πήγε εθελοντής σε νοσοκομείο, αλλά έφυγε άπραγος

Αναλυτικά το περιστατικό με τον βουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλη που πήγε εθελοντής στο νοσοκομείο, αλλά δεν μπόρεσε να βοηθήσει.

Την ώρα που η Ελλάδα... πονάει στο ιατρικό προσωπικό, οι γιατροί-βουλευτές των κομμάτων που ζήτησαν να ανασταλούν τα καθήκοντά τους για να ριχτούν στον αγώνα ενάντια στον κορονοϊό, προς το παρόν μένουνστον πάγκο.

Αυτό αποκάλυψε ο «Βηματοδότης», μεταφέροντας το τι έγινε με τον βουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργο Λαμπρούλη, ο οποίος ήταν ο πρώτος που προέβη σε αυτή τη κίνηση, δίνοντας το παράδειγμα για να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι.

Διαβάστε τι μετέφερε η στήλη του site tovima.gr: «Η σκηνή που θα σας περιγράψω συνέβη στο γραφείο του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, το πρωί της Πέμπτης: “Χαίρετε, ήρθα εθελοντής”, είπε ο πνευμονολόγος Γιώργος Λαμπρούλης, αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και πρώτος βουλευτής που δήλωσε εθελοντής στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Ο διοικητής και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό υποδέχθηκαν με μεγάλη χαρά τον βουλευτή-πνευμονολόγο, λέγοντάς του πόσο ανάγκη τον έχουν στα δύσκολα περιστατικά νοσηλείας αλλά και διασωλήνωσης ασθενών με Covid. 

Ο κ. Λαμπρούλης και αυτός έδειξε τη χαρά του, αφού ζήτησε να ανασταλούν τα καθήκοντά του ως βουλευτή για να πιάσει αμέσως δουλειά στο νοσοκομείο: “Εντάξει λοιπόν”, τους είπε. “Αύριο φοράω ποδιά και έρχομαι στο νοσοκομείο”. Εδώ ακριβώς συνέβη το εξής περίεργο: “Ένα λεπτό”, του λένε από το νοσοκομείο, “θα πρέπει πρώτα να δούμε το καθεστώς που διέπει τους εθελοντές”. Και ξέρετε γιατί; Για την αστική ευθύνη σε περίπτωση που συμβεί κάτι κακό.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τα έχασε και τους ρώτησε: “Δεν έχετε ανάγκη από πνευμονολόγους; Γι’ αυτό ήρθα”. Οι άλλοι τον κοίταζαν έκπληκτοι: “Και η αστική ευθύνη; Πρέπει να δούμε το θέμα”. Έτσι έφυγε άπραγος και έως τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ουδείς από τους 17 εθελοντές γιατρούς έπιασε δουλειά. 

Το ίδιο συνέβη και με τον γαλάζιο βουλευτή Χρήστο Κέλλα (αναισθησιολόγο- εντατικολόγο) που εμφανίστηκε και στα τρία νοσοκομεία της Θεσσαλίας αλλά του είπαν και αυτού να περιμένει έως ότου ρυθμιστεί το θέμα του εθελοντισμού. Ο κ. Κέλλας πήρε αμέσως τηλέφωνο το υπουργείο Υγείας όπου του υποσχέθηκαν ότι θα φέρουν λίαν συντόμως τροπολογία στη Βουλή που θα ρυθμίζει οριστικά το ζήτημα. Έως ότου όμως συμβεί αυτό δεν θα μπορούν να προσφέρουν ούτε εθελοντικά τις υπηρεσίες τους»…

πηγή: gazzetta.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση