Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοϊός: Πλαφόν στο κόστος για μοριακό και rapid test ανακοίνωσε ο Σταμπουλίδης!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020 18:28 Κορωνοϊός: Πλαφόν στο κόστος για μοριακό και rapid test ανακοίνωσε ο Σταμπουλίδης!

Για φαινόμενα κερδοσκοπίας και ασύμμετρων ανατιμήσεων μίλησε ο κ. Σταμπουλίδης ανακοινώνοντας πλαφόν 40 ευρώ στο μοριακό τεστ κορωνοϊού και 10 ευρώ στα rapid test. Μείωση κρουσμάτων στην Αττική, στα… ψηλά ακόμη ο αριθμός για την Θεσσαλονίκη. «Καμπανάκι» Χαρδαλιά για 18 «κόκκινες» περιοχές.

Ο κορωνοϊός “κυριαρχεί” στην ζωή μας και την επικαιρότητα εδώ και μήνες και με τη χώρα να διανύει το δεύτερο lockdown από την αρχή της πανδημίας, όλα κινούνται γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα.

Για ακόμα μια Παρασκευή, γίνεται ζωντανή ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά σχετικά με τα δεδομένα που προκαλεί ο κορονοϊός και σε αυτήν συμμετέχει σήμερα και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Στην ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών του Υπουργείου Υγείας θα συμμετέχουν επίσης η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Τον λόγο πήρε αρχικά η κυρία Παπαευαγγέλου, η οποία τόνισε πως από τα 2.013 νέα κρούσματα, τα 319 εντοπίστηκαν στην Αττική και 545 στην Θεσσαλονίκη, ενώ στην Λάρισα 106, στις Σέρρες 93 και στην Μαγνησία 80.

Η ίδια τόνισε πως η καμπύλη των κρουσμάτων δείχνει να πέφτει, ωστόσο το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό, ενώ σήμερα σε όλη τη χώρα νοσηλεύονται περίπου 4.500 ασθενείς, με το 1/4 αυτών να βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη.

Δείτε όσα είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου

«Καμπανάκι» Χαρδαλιά για 18 περιοχές!

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος αναφέρθηκε στην παράταση του Lockdown ως τις 7 Δεκεμβρίου που ανακοινώθηκε χθες, ενώ σημείωσε πως 18 Περιφέρειες είναι… στα κόκκινα!

Κι αυτές είναι η Πέλλα, η Δράμα, η Θεσσαλονίκη, τα Γρεβενά, η Φλώρινα, η Πιερία, η Ημαθία, οι Σέρρες, η Λάρισα, το Κιλκίς, η Χαλκιδική, η Μαγνησία, η Ξάνθη, η Καρδίτσα, ο Έβρος, η Καβάλα, η Ροδόπη και τα Τρίκαλα.

Δείτε όσα είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Η ενημέρωση Σταμπουλίδη

Για φαινόμενα κερδοσκοπίας και ασύμμετρων ανατιμήσεων μίλησε ο κ. Σταμπουλίδης, ο οποίος ανακοίνωσε πλαφόν στην τιμή των τεστ κορονοϊού αλλά και σε μια σειρά αγαθών και υπηρεσιών.

«Η Κυβέρνηση έχει εξ αρχής θέσει ως απόλυτη προτεραιότητα της, την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την πρόσβαση των πολιτών σ’ αυτή. Και οι δύο παράμετροι είναι αδιαπραγμάτευτοι για εμάς. Μέλημα μας ήταν και παραμένει, η κοινωνική συνοχή και η ομαλή λειτουργία της αγοράς. Υποστηρίζουμε τις πρακτικές του υγιούς ανταγωνισμού, όταν όμως αυτός λειτουργεί. Τώρα όμως που το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς βρίσκεται σε αναστολή, οφείλουμε να παρέμβουμε θεσμικά μπροστά σε φαινόμενα ασύμμετρων ανατιμήσεων και κερδοσκοπίας”, τόνισε συγκεκριμένα.

Και ανακοίνωσε πως οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

α) ως ανώτατη τιμή χρέωσης για τη διενέργεια μοριακού ελέγχου RT-PCR για την ανίχνευση του κορονοϊού SARS-CoV-2, τα σαράντα ΕΥΡΩ (40,00€)

β) ως ανώτατη τιμή χρέωσης για τη διενέργεια ταχείας δοκιμασίας για την ανίχνευση αντιγόνου του κορονοϊού SARS-CoV-2 (Rapid test), τα δέκα (10,00) ευρώ.

Δείτε όσα είπε ο κ. Σταμπουλίδης

πηγή: newsit.gr