Μόσιαλος: Τα εμβόλια mRNA δεν μεταφέρουν τον κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020 19:51 Μόσιαλος: Τα εμβόλια mRNA δεν μεταφέρουν τον κορωνοϊό

Ο Ηλίας Μόσιαλος εξηγεί γιατί τα εμβόλια τύπου mRNA δε μπορούν να μας μεταφέρουν τον κορωνοϊό, αλλά και πώς αυτά χορηγούνται, τονίζοντας το "προληπτικό πλεονέκτημα" που θα έχουν όσοι εμβολιάζονται με αυτά.

Σε νέα ανάλυση σχετικά με τα εμβόλια τύπου mRNA προχώρησε μέσω ανάρτησής τους ο Ηλίας Μόσιαλος, εξηγώντας αυτή τη φορά γιατί αυτά τα εμβόλια δεν μεταφέρουν τον κορωνοϊό, αλλά ούτε και αλληλεπιδρούν με το DNA.

Ο καθηγητής του LSE, εξήγησε παράλληλα πώς χορηγούνται τα εμβόλια και πώς αντιμετωπίζει ο οργανισμός το "ξένο σώμα" που εισέρχεται σε αυτόν, σημειώνοντας πως τα εμβόλια τύπου mRNA δίνουν οδηγίες στα κύτταρα μας να παράγουν δομικά τμήματα του κορονοϊού, όπως τις ακίδες που έχουν στην επιφάνειά τους. Συγκεκριμένα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος αναγνωρίζουν αυτό το "ξένο σώμα" και ξεκινά η πολύπλοκη -αλλά τυπική για το σώμα- διαδικασία της ανοσοαπόκρισης.

Ο καθηγητής μάλιστα τόνισε πως "η επιτυχία των εμβολίων mRNA είναι σημαντική και πολυδιάστατη και η λύση διεπιστημονική, καθώς οι ερευνητές αντιμετώπιζαν για δεκαετίες πολλές από αυτές τις προκλήσεις που ανέφερα εν συντομία", επισημαίνοντας δε πως "το κύριο όφελος των εμβολίων mRNA, όπως όλων των εμβολίων, είναι πως αυτοί που έχουν εμβολιαστεί αποκτούν προληπτικό πλεονέκτημα και προστατεύονται από τη λοίμωξη χωρίς να διακινδυνεύσουν τις σοβαρές συνέπειες της ασθένειας COVID-19".

Η ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου:

πηγή: news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση