Νότης Σφακιανάκης: «Δεν είναι δική του η κοκαΐνη» λέει ο Αλέξης Κούγιας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020 10:10 Νότης Σφακιανάκης: «Δεν είναι δική του η κοκαΐνη» λέει ο Αλέξης Κούγιας

Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα (30.11.2020) ο Νότης Σφακιανάκης, που πέρασε το βράδυ στο κρατητήριο ύστερα από τη σύλληψή του στο Ελληνικό.

Ο Νότης Σφακιανάκης βρέθηκε με ένα όπλο και 1,5 γραμμάριο κοκαΐνη στην κατοχή του. Ο δικηγόρος του, Αλέξης Κούγιας, αρνήθηκε ότι ο γνωστός τραγουδιστής παραδέχτηκε πως η κοκαΐνη ήταν για προσωπική του χρήση.

Ό,τι έχω να πω, θα το πω στο δικαστήριο είπε, σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια, ο Νότης Σφακιανάκης όταν οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του το μπουκαλάκι με το 1,5 γραμμάριο (όπως είπε ο γνωστός δικηγόρος μιλώντας στο OPEN) κοκαΐνης.

Κατά τον Αλέξη Κούγια, τα όσα είπε ο Νότης Σφακιανάκης στους αστυνομικούς όταν τον συνέλαβαν στο Ελληνικό το βράδυ της Κυριακής (29.11.2020) ήταν τυπικά. Προφορικά, είπε ο συνήγορός του, ο γνωστός τραγουδιστής είπε ότι το όπλο το είχε γιατί δεχόταν απειλές και πως είχε άδεια, αλλά είχε λήξει και λόγω των συνθηκών δεν είχε προλάβει να την ανανεώσει.

Το όπλο, συνέχισε ο Αλέξης Κούγιας, το έχει χρόνια γιατί «δεν του αρέσει να έχει σωματοφύλακες».

Δείτε τι δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας 

Σε ανακοίνωσή του εξάλλου, ο γνωστός ποινικολόγος, ανέφερε ότι η κατηγορία της οπλοκατοχής αποδόθηκε γιατί στην κατοχή του Νότη Σφακιανάκης βρέθηκε το όπλο 9 χιλιοστών μάρκας Beretta η άδεια του οποίου δεν είχε ανανεωθεί λόγω κορωνοϊού. Ο Νότης Σφακιανάκης, αναφέρει η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια, είχε το όπλο επί δεκαετίες για την προσωπική του ασφάλεια εξαιτίας της δουλειάς του, των ωρών που δούλευε και των χρημάτων που μετέφερε «αφού πολλοί συνάδελφοί του έχουν πέσει θύματα ληστειών και επικίνδυνων υποθέσεων».

Όσον αφορά στη μικροποσότητα ναρκωτικών που βρέθηκαν στο αυτοκίνητό του, ο Νότης Σφακιανάκης, συνεχίζει η ανακοίνωση, «δήλωσε ότι δεν ήταν δική του, δίδοντας πλήρεις εξηγήσεις γι’ αυτήν».

Στον εισαγγελέα, όπου θα οδηγηθεί, ο Νότης Σφακιανάκης θα ζητήσει αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσής του.

Πως συνελήφθη ο Νότης Σφακιανάκης

Όλα έγιναν στις 20:00 το βράδυ της Κυριακής, όταν αστυνομικοί σταμάτησαν τον Νότη Σφακιανάκη στη συμβολή της λεωφόρου Βουλιαγμένης με την Ιασωνίδου στο Ελληνικό. Ο γνωστός τραγουδιστής πήγαινε στο σπίτι του στη Βάρκιζα και είχε μαζί του βεβαίωση κυκλοφορίας.

Ο Νότης Σφακιανάκης, ανέφεραν αστυνομικές πηγές, ήταν απόλυτα συνεργάσιμος και ευγενής από την πρώτη στιγμή που τον σταμάτησαν οι αστυνομικοί.

Όταν κατά τον έλεγχο του ζήτησαν τη βεβαίωση για να μπορεί να κυκλοφορεί, άνοιξε το τσαντάκι που είχε μαζί του. Τότε, ένας από τους αστυνομικούς είδε μέσα στο τσαντάκι τη λαβή ενός όπλου. Όταν τον ρώτησε αν το όπλο το έχει νόμιμα, ο Νότης Σφακιανάκης του απάντησε πως «είχα άδεια στο παρελθόν αλλά δεν την έχω ανανεώσει». Όπως είπε ο τραγουδιστής, το όπλο το είχε για την προστασία του, καθώς δεχόταν απειλές για τη ζωή του. 

Από τον έλεγχο που έγινε στη συνέχεια, στο τσαντάκι βρέθηκε κι ένα μπουκαλάκι με λευκή σκόνη. Ο Νότης Σφακιανάκης ρωτήθηκε ξανά και (σύμφωνα με αστυνομικές πηγές) απάντησε πως είναι «αυτό που καταλαβαίνετε, είναι για προσωπική μου χρήση».

Τότε ο ένας από τους αστυνομικούς του είπε πως «πρέπει να σας συλλάβω» και ο Νότης Σφακιανάκης του απάντησε «να κάνετε τη δουλειά σας όπως πρέπει να την κάνετε».

Ο Νότης Σφακιανάκης οδηγήθηκε αρχικά στο αστυνομικό τμήμα Αργυρούπολης και στη συνέχεια στο τμήμα της Βουλιαγμένης όπου και πέρασε τη νύχτα. Σήμερα οδηγείται στον εισαγγελέα.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση