Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Νίκος Παπανδρέου θα είναι υποψήφιος για αρχηγός του ΚΙΝΑΛ- Παρών δηλώνουν Λοβέρδος και Γερουλάνος

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020 17:40 Ο Νίκος Παπανδρέου θα είναι υποψήφιος για αρχηγός του ΚΙΝΑΛ- Παρών δηλώνουν Λοβέρδος και Γερουλάνος

Μετά τον Ανδρέα Λοβέρδο και ο Νίκος Παπανδρέου δηλώνει ότι θα είναι υποψήφιος για την θέση του προέδρου του ΚΙΝΑΛ

Μετά τον Ανδρέα Λοβάρδο που επισήμως έχει πλέον δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος για Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, όταν θα γίνει το Συνέδριο, τώρα τις προθέσεις τους αποκαλύπτουν και άλλοι δυο διεκδικητές της ηγεσίας. Ο Νίκος Παπανδρέου και ο Παύλος Γερουλάνος

Ο γιος του Ανδρέα Παπανδρέου, Νίκος, έδωσε συνέντευξη στις 27 Νοεμβρίου στην εφημερίδα "Νεολόγος των Πατρών" και όταν ρωτήθηκε αν θα θέσει υποψηφιότητα, απάντησε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο: "Ναι, θα θέσω υποψηφιότητα, γιατί το θεωρώ χρέος μου".

Μετά την σκυτάλη πήρε ο Παύλος Γερουλάνος ο οποίος έδωσε συνέντευξη στο ieidiseis. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, στην ερώτηση εάν θα είναι υποψήφιος απάντησε ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Σημειώνοντας ότι θέλει να συμμετέχει σε όποια διαδικασία προχωρά τον χώρο μπροστά, και ανοίγει τον χώρο στην κοινωνία.

Ανδρέας Λοβέρδος: Θα είμαι υποψήφιος

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το "Βήμα της Κυριακής" ο κ. Λοβέρδος έχει ήδη ενημερώσει ότι προτίθεται να διεκδικήσει την αρχηγία όταν και όποτε γίνει το συνέδριο του ΚΙΝΑΛ. Μάλιστα στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής το ανακοίνωσε επισήμως και στην ίδια τη Φώφη Γεννηματά αλλά και στον γραμματέα του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη. Επίσης ενημέρωσε, σύμφωνα με τις πληροφορίες τον κ. Ανδρουλάκη και τον Παύλο Γερουλάνο.

Η συζήτηση για την διαδοχή στο ΚΙΝΑΛ άνοιξε η ίδια η Φώφη Γεννηματά, όταν δήλωσε προ καιρού, ότι θα είναι και πάλι υποψήφια. Μια κίνηση που ερμηνεύθηκε σαν απόπειρα να εμποδίσει και να σταματήσει τυχόν άλλες υποψηφιότητες. Δεν φάνηκε όμως να είναι επιτυχής.

Σημειώνεται επίσης ότι σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Opinion Poll ο δημοφιλής για αρχηγός του ΚΙΝΑΛ είναι ο νεαρός ευρωβουλευτής Νίκο Ανδρουλάκης, που ήταν δεύτερος στην κούρσα για την διαδοχή το 2017. Δεύτερος έρχεται ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του και καθόλου δεν αποκλείεται να είναι και αυτός υποψήφιος.

Η δημοσκόπηση προκάλεσε την αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη που έκανε λόγο για μεθοδεύσεις που έχουν στόχο να πληγεί η παράταξη και να ανακοπεί η δημιουργική πορεία της.

πηγή: newsit.gr