Κυριάκος Πιερρακάκης: Φιναλίστ σε βραβείο για την βελτίωση της κοινωνίας μέσω της τεχνολογίας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020 21:29 Κυριάκος Πιερρακάκης: Φιναλίστ σε βραβείο για την βελτίωση της κοινωνίας μέσω της τεχνολογίας

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι στην τελική τετράδα για το διεθνές βραβείο Society Medal. Εντός των επόμενων ημερών η ανακοίνωση του νικητή.

Στην τελική τετράδα υποψηφίων για το Society Medal, διεθνές βραβείο που απονέμεται φέτος για πρώτη φορά από το British Computer Society βρίσκεται και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Πρόκειται για διάκριση που απονέμεται σε πρόσωπο που έχει καταφέρει να βελτιώσει την κοινωνία μέσω της τεχνολογίας. Η ανακοίνωση του ονόματος του τελικού νικητή αναμένεται στις επόμενες ημέρες.

Να αναφέρουμε ότι το British Computer Society (BCS) ιδρύθηκε το 1956 και αντιπροσωπεύει τους εργαζομένους στον ευρύτερο χώρο της πληροφορικής και ICT στο Ηνωμένο Βασίλειο ,αλλά και διεθνώς. Το BCS έχει πάνω από 82.000 μέλη παγκοσμίως σε περισσότερες από 151 χώρες. Το BCS αυτή τη στιγμή έχει 45 περιφερειακά παραρτήματα στο ΗΒ, 16 διεθνή και πάνω από 50 εξειδικευμένα group. Ενδεικτικά, έχει διεθνή παρουσία στο Χονγκ Κονγκ, τις ΗΠΑ, την Ελλάδα, το Βέλγιο, τον Καναδά κ.α.

Όσον αφορά στο Society Medal, το οποίο απονέμεται για πρώτη φορά φέτος, απονέμεται σε ταλαντούχα άτομα τα οποία έχουν καταφέρει να βελτιώσουν την κοινωνία μέσω της τεχνολογίας. Η δυνατότητα πρότασης είναι ανοιχτή στο κοινό και στα μέλη της BCS και οι προτάσεις είναι παγκόσμιες.

Φέτος, οι τέσσερις φιναλίστ για το Society Award είναι:

  • Elizabeth Denham, η ICO του ΗΒ
  • Professor Margaret Ross, Ομότιμος Καθηγητής Ποιότητας Λογισμικού στο Πανεπιστήμιο Southampton Solent
  • Κυριάκος Πιερρακάκης, υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
  • Professor Carsten Maple, Καθηγητής Μηχανικής συστημάτων στον κυβερνοχώρο στο Πανεπιστήμιο Warwick

Οι τέσσερις φιναλίστ θα αξιολογηθούν από την κριτική επιτροπή του Society Medal η οποία και θα αποφασίσει για τον νικητή.

πηγή: news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση