Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νότης Σφακιανάκης: Ληγμένη από το 2016 η άδεια οπλοφορίας - Ήταν για άλλο όπλο από το 9άρι

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020 09:46 Νότης Σφακιανάκης: Ληγμένη από το 2016 η άδεια οπλοφορίας - Ήταν για άλλο όπλο από το 9άρι

Η προηγούμενη άδεια οπλοφορίας του Νότη Σφακιανάκη αφορούσε διαφορετικό όπλο και όχι αυτό το οποίο εντόπισαν οι αστυνομικοί το βράδυ της Κυριακής.

Μία απόρριψη και δύο αποτυχίες είχε από το 2016 ο γνωστός τραγουδιστής Νότης Σφακιανάκης για να εξασφαλίσει την απαιτούμενη άδεια οπλοφορίας για το 9άρι πιστόλι. Το αίτημα του τραγουδιστή απορρίφθηκε μια φορά από την αρμόδια επιτροπή χορήγησης αδειών οπλοφορίας, ενώ δύο φορές κόπηκε στις ειδικές εξετάσεις για το χειρισμό όπλου.

Η προηγούμενη άδεια οπλοφορίας του τραγουδιστή, που αφορούσε διαφορετικό όπλο και όχι αυτό το οποίο εντόπισαν οι αστυνομικοί το βράδυ της Κυριακής, ήταν σε ισχύ από το 2002 και δεν εγκρίθηκε ξανά το 2016. "Το συγκεκριμένο όπλο κατείχε επί δεκαετίες για την προσωπική του ασφάλεια", δηλώνει ο δικηγόρος του Νότη Σφακιανάκη, Αλέξης Κούγιας, ισχυριζόμενος ότι δεν είχε ανανεωθεί η άδεια λόγω κορωνοϊού.

Ο έλεγχος που οδήγησε στη σύλληψη

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σταμάτησαν λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ της Κυριακής, το χρυσαφί χρώματος ενοικιαζόμενο τζιπ, που οδηγούσε ο Νότης Σφακιανάκης στη συμβολή της Λεωφόρου Βουλιαγμένης με την οδό Ιασωνίδου στο ύψος του Ελληνικού, με σκοπό να πραγματοποιήσουν καθιερωμένο έλεγχο για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Ένας από τους αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια του ελέγχου είδε στο κάθισμα πίσω από τη θέση του οδηγού ένα σακίδιο πλάτης και ζήτησε από τον τραγουδιστή, που είχε τα απαραίτητα έγγραφα για την μετακίνηση του, να το ανοίξει για να ερευνήσουν το περιεχόμενο του. Μέσα του εντόπισαν ένα πιστόλι διαμετρήματος 9 χιλιοστών, μια γεμιστήρα με 16 φυσίγγια, μια συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (tazer) και ένα μικρό πλαστικό δοχείο, το οποίο περιείχε 2 γραμμάρια κοκαΐνης. Όταν διαπιστώθηκε ότι η άδεια του όπλου δεν ήταν σε ισχύ, ο Νότης Σφακιανάκης συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Αργυρούπολης – Ελληνικού.

Δεύτερη φορά συλλαμβάνεται για παραβίαση του νόμου

Είναι η δεύτερη φορά που ο λαϊκός τραγουδιστής συλλαμβάνεται για παραβίαση του νόμου περί όπλων. Το 1997, είχε βρεθεί κατηγορούμενος έπειτα από μια αποτυχημένη απόπειρα διάρρηξης της πολυτελούς Mercedes του. Στα χέρια του δράστη είχε βρεθεί ένα πιστόλι αερίου, το οποίο είχε πάρει μέσα από το αυτοκίνητο του Νότη Σφακιανάκη, χωρίς ο τελευταίος να έχει άδεια οπλοφορίας. Και τότε ο εισαγγελέας του είχε ασκήσει δίωξη για παράνομη οπλοκατοχή.

Πηγή: thetoc.gr