Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απύθμενο θράσος: Ο Λαγός εκανε αγωγή 100.000 ευρώ στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020 21:21 Απύθμενο θράσος: Ο Λαγός εκανε αγωγή 100.000 ευρώ στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

"Μια πρώην δικαστικός προέβη σε αυτές τις εξωφρενικές δηλώσεις αλλά και στον σχολιασμό δικαστικής απόφασης" τονίζεται σε ανακοίνωση του ευρωβουλευτή.

Ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Ευρωβουλευτής Ιωάννης Λαγός κατέθεσε αγωγή 100.000 ευρώ προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Μέσω του δικηγόρου του, Κώστα Πλεύρη, αναφέρει πως η αγωγή γίνεται "εξαιτίας του ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσέβαλλε, μεταξύ άλλων, το τεκμήριο της αθωότητάς του, την προσωπικότητά του, το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού του και με την απαράδεκτη στάση της και τις ακόμα πιο απαράδεκτες δηλώσεις της επηρέασε το Εφετείο στο οποίο θα εκδικαστεί η έφεσή του".

"Προκαλεί, δε, ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι μια πρώην δικαστικός προέβη σε αυτές τις εξωφρενικές δηλώσεις αλλά και στον σχολιασμό δικαστικής απόφασης, πράγμα που είναι ανεπίτρεπτο και παράνομο", αναφέρει ακόμα σε μια θρασύτατη ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως ο Ι. Λαγός βρίσκεται στις Βρυξέλλες, παρά την σε βάρος του καταδίκη, καθώς δεν έχει προχωρήσει ακόμη η άρση της βουλευτικής του ασυλίας. Yπενθυμίζεται οτι καταδικάστηκε στη δίκη της Χρυσής Αυγής σε 13 έτη κάθειρξη και 8 μήνες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

πηγή: news247.gr