Πότε καταβάλλεται το επίδομα αναστολής σύμβασης εργασίας λόγω πανδημίας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2020 16:11 Πότε καταβάλλεται το επίδομα αναστολής σύμβασης εργασίας λόγω πανδημίας

Στις 7 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή των σχετικών δηλώσεων από τους εργοδότες ή και τους ίδιους τους εργαζόμενους για την αναστολή.

"Στις 11 Δεκεμβρίου θα ολοκληρωθεί η πληρωμή των επιδομάτων των 800 ευρώ ή αναλογικά το ποσό για όσους ήταν σε αναστολή σύμβασης λιγότερες ημέρες τον Νοέμβριο, καθώς στις 7 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή των σχετικών δηλώσεων από τους εργοδότες ή και τους ίδιους τους εργαζόμενους", είπε στον ΑΝΤ1 η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας.

Όπως είπε η Άννα Στρατινάκη, στην εκπομπή "Πρωινοί Τύποι", "πολλές επιχειρήσεις εστίασης που ήταν ανοικτές για τις υπηρεσίες delivery ή καταστήματα που διαθέτουν και e-shop που λειτουργούσε τον Νοέμβριο, έχουν επιλέξει να κάνουν ενιαία δήλωση έως τις 7 Δεκεμβρίου, για αυτό δεν έχει καταβληθεί ακόμη το επίδομα σε πολλούς εργαζόμενους τους".

Η Γ.Γ. του Υπ. Εργασίας είπε ότι το Δώρο Χριστουγέννων θα καταβληθεί "κανονικά” στις 21 Δεκεμβρίου, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ένα μέρος του ποσού, περίπου το 1/8 του ποσού για εργαζόμενους με αναστολή σύμβασης θα καταβληθεί τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι υπολογισμοί.

Η κ. Στρατινάκη ανέφερε ακόμη ότι υπάρχουν ήδη και θα υπάρξουν και νέες διευκολύνσεις για πολλές κατηγορίες εργαζομένων, ώστε να τύχουν βοήθειας από τα διαθέσιμα μέσα του Κράτους, όπως η επιδότηση ανεργίας, ακόμη και με μείωση των κριτηρίων υπαγωγής όπως πχ. το ελάχιστο όριο ενσήμων.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση