Κορωνοϊός - Ρίο: Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση του 10χρονου! Εμφάνισε μεταφλεγμονώδες σύνδρομο (Βίντεο)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2020 09:49 Κορωνοϊός - Ρίο: Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση του 10χρονου! Εμφάνισε μεταφλεγμονώδες σύνδρομο (Βίντεο)

Το 10χρονο παιδί φέρεται να νόσησε στο παρελθόν από κορωνοϊό, ωστόσο στη συνέχεια εμφάνισε μεταφλεγμονώδες σύνδρομο. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η κατάσταση του 10χρονου παιδιού χαρακτηρίζεται κρίσιμη, αλλά σταθερή με τους γιατρούς να παρακολουθούν στενά την πορεία της υγείας του.

Όλα ξεκίνησαν πριν από μερικές ημέρες. Ο 10χρονος νόσησε και παρουσίασε ήπια συμπτώματα κορωνοϊού, όμως στη συνέχεια εμφάνισε θέμα με τους πνεύμονές του και κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί σε ΜΕΘ στην παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στην Πάτρα.

Σύμφωνα με το Open, η οικογένεια του 10χρονου είχε εκτεθεί στον κορωνοϊό τον περασμένο μήνα. Ο 10χρονος αρχικά δεν εμφάνισε συμπτώματα, ενώ τα τεστ, στα οποία υποβλήθηκε, ήταν αρνητικά. Ωστόσο, αργότερα όταν εμφάνισε ήπια συμπτώματα και παρά τα αρνητικά τεστ οι γονείς του αποφάσισαν να μεταφέρουν το 10χρονο στο νοσοκομείο.

Εκεί, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι πιθανότατα πρόκειται για κρούσμα Καβασάκι, καθώς τα συμπτώματα παραπέμπουν στη νόσο. «Πρόκειται για ένα μεταφλεγμονώδες σύνδρομο, θα έλεγα ίσως είναι και το πρώτο πανελλαδικά που συμβαίνει, που δημιούργησε αυτή την επιπλοκή. Γίνεται το καλύτερο δυνατό προκειμένου να αναστραφεί η κατάσταση και υπάρχει αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρουν», δήλωσε στο OPEΝ, ο διοικητής 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης.

 

 

Πηγές: OPEN, newsitgr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση