Στο "μικροσκόπιο" οι influencers - Γιατί αρχίζουν σαρωτικοί έλεγχοι

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2020 12:38 Στο "μικροσκόπιο" οι influencers - Γιατί αρχίζουν σαρωτικοί έλεγχοι

"Σαφάρι" ελέγχων έχει αρχίσει το οικονομικό επιτελείο βάζοντας στο "μικροσκόπιο" δραστηριότητες που μπορούν να αποτελέσουν ή να αποτελούν "εστίες" φοροδιαφυγής ή και διακίνησης "μαύρου χρήματος".

Μετά τους σαρωτικούς ελέγχους στις βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb και στο πλαίσιο της ψηφιοποίησης της ΑΑΔΕ και των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων και ελέγχων, σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρο μπαίνουν και οι influencers.

Καλλιτέχνες, αθλητές, μοντέλα, τηλεοπτικά πρόσωπα κ.α. που μέσω των social media και ιδίως μέσω του Instagram ανεβάζουν φωτογραφίες τους και διαφημίζουν διάφορα προϊόντα, όπως ρούχα, υποδήματα, αρώματα, κοσμήματα, καλλυντικά κ.α. μπαίνουν στο μικροσκόπιο.

Στο οικονομικό επιτελείο έχουν φτάσει καταγγελίες ότι αρκετοί influencers αμείβονται και μάλιστα αδρά για να διαφημίζουν πάσης φύσεως προϊόντα, με τα έσοδα αυτά σε πολλές περιπτώσεις να μην δηλώνονται

Έτσι το επόμενο διάστημα προκειμένου να μπει φρένο στα διαφυγόντα έσοδα από τέτοιες δραστηριότητες και να "χτυπηθεί" η φοροδιαφυγή, αναμένεται να γίνουν πιο εντατικοί οι έλεγχοι στους influencers.

Πηγή: enikos.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση