Τσίπρας για Σούνιο: «Αφήνουμε τον Μητσοτάκη στην συμμαχία του με την δημοσιογραφία του “Μακελειού”»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2020 20:03 Τσίπρας για Σούνιο: «Αφήνουμε τον Μητσοτάκη στην συμμαχία του με την δημοσιογραφία του “Μακελειού”»

Μετά τα εξώδικα σε δημοσιογράφους για την υπόθεση με το σπίτι στο Σούνιο, ο Αλέξης Τσίπρας διατηρεί “ψηλά” την πολιτική κόντρα, εξαπολύοντας νέα επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον πρωθυπουργό μέσα από το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στην εισαγωγική του τοποθέτηση σημείωσε για το θέμα:

«Η μόνη διέξοδος της κυβέρνησης είναι ο αυταρχισμός και η προσπάθεια να βουλιάξει την πολιτική συζήτηση στον βούρκο. Η επιλογή λάσπης αποτελεί κεντρική επιλογή του ίδιου του κ. Μητσοτάκη. Δεν είναι ένας απλός αντιπερισπασμός για την “ανεμελιά” της Πάρνηθας με πάνω από 100 ανθρώπινες απώλειες τη μέρα. Αναδεικνύει τα συνολικά αδιέξοδα της κυβέρνησης μπροστά στην απώλεια ελέγχου της πανδημίας και την οικονομική κατάρρευση.

Δική μας ευθύνη είναι με τεκμηριωμένη και μαχητική αντιπολίτευση να δώσουμε τη μάχη για την προστασία της κοινωνίας. Δεν θα ακολουθήσουμε τον κ. Μητσοτάκη στον δρόμο του βούρκου κι της λάσπης. Τον αφήνουμε στην συμμαχία του με την δημοσιογραφία του “Μακελειού”».

Ο Τσίπρας για πανδημία και οικονομία

Σε άλλο σημείο της εισαγωγικής του τοποθέτησης στο Πολιτικό Συμβούλιο, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε επίσης τα εξής:

«Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας. Μέσα σε ένα μήνα και μία εβδομάδα θρηνούμε 2.466 απώλειες. Ακόμα και σε αυτή την κρίσιμη στιγμή αρνείται να πράξει τα απαραίτητα. Δηλαδή την συνταγογράφηση των τεστ και την μαζική διεξαγωγή τους για να έχουν επιτέλους, μετά από τόσους μήνες, σωστή εικόνα της διασποράς του ιού οι ειδικοί. Την επίταξη ιδιωτικών δομών υγείας και την ενίσχυση του ΕΣΥ ειδικά της πρωτοβάθμιας φροντίδας. Και φυσικά, τις πληρωμές των εφημεριών των υγειονομικών, τις οποίες με θράσος αρνείται η κυβέρνηση που υποκριτικά χειροκροτούσε γιατρούς και νοσηλευτές.

Παράλληλα τα οικονομικά στοιχεία φανερώνουν μια πραγματική κοινωνική χρεοκοπία. Με ύφεση στο 11,7% στο τρίτο τρίμηνο και με πρόβλεψη για ανάπτυξη το 21 μόλις 0,9% σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Επέλεξε να μην στηρίξει τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις, να επιδοτήσει την αναστολή εργασίας και τις μειώσεις μισθών και να αφήσει χωρίς ρευστότητα χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων του ταμείου ανάκαμψης κινείται σε διαφορετική κατεύθυνση από τις αποτυχημένες συνταγές του σχεδίου Πισσαρίδη. Ένα σχέδιο που είναι σαν να βγήκε από την χρονοκάψουλα της περιόδου 2010-2014 χωρίς τίποτα ουσιαστικά καινούργιο.

Το σχέδιο που θα επεξεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα αποτελέσει την βάση ενός ανοιχτού διαλόγου με όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας.

Κεντρικός άξονας του σχεδίου θα είναι η κοινωνική δικαιοσύνη και η μείωση των ανισοτήτων. Ο ψηφιακός και πράσινος μετασχηματισμός της οικονομίας μπορεί και πρέπει να γίνει χωρίς να αφήσουμε κανένα πίσω και χωρίς να δημιουργήσουμε νέες ανισότητες. Ακριβώς για αυτό θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα της εργασίας και της μείωσης της ανεργίας. Μέσα σε ένα πλαίσιο ρυθμισμένων εργασιακών σχέσεων που παράγουν ασφάλεια.

Τέλος κεντρικό στοιχείο του σχεδίου θα αποτελεί η δημιουργία ενός κοινωνικά αποτελεσματικού κράτους. Με έμφαση στις κοινωνικές υπηρεσίες και ειδικά στην αναγέννηση του ΕΣΥ».

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση