Lockdown: Επικοινωνία Μητσοτάκη - Ιερώνυμου για τις εκκλησίες τα Χριστούγεννα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2020 20:50 Lockdown: Επικοινωνία Μητσοτάκη - Ιερώνυμου για τις εκκλησίες τα Χριστούγεννα

Σιγήν ιχθύος επί του παρόντος από το Μαξίμου, αν και ο πρωθυπουργός συζήτησε με τον Αρχιεπίσκοπο το θέμα του εορτασμού των Χριστουγέννων εν μέσω του δεύτερου κύματος κορωνοϊού

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αντικείμενο εάν θα ανοίξουν ή όχι οι εκκλησίες τα Χριστούγεννα, την ώρα που μετά από ένα μήνα lockdown η χώρα θρηνεί ακόμη 100 νεκρούς καθημερινά από κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τη λακωνική ανακοίνωση του Μαξίμου: “Στη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκε η εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα και ο τρόπος εορτασμού των Χριστουγέννων στις ιδιαίτερες φετινές συνθήκες. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν εντός των προσεχών ημερών.”

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει ότι οι αποφάσεις για τις εκκλησίες θα ληφθούν στο τέλος της εβδομάδας, μαζί με τις αποφάσεις για τα κομμωτήρια και τα εμπορικά καταστήματα. Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στελιος Πέτσας μιλώντας σήμερα το πρωί στον Ant1 υποστήριξε ότι δεν γίνεται να ανοίξει το λιανεμπόριο και όχι οι εκκλησίες.

Η Εκκλησία βεβαίως ζητά να ανοίξουν οι ιεροί ναοί τα Χριστούγεννα, κάτι βέβαια που θα ήθελε και η κυβέρνηση προκειμένου να ικανοποιηθεί μέρος του κομματικού της ακροατηρίου. Στο κυβερνητικό επιτελείο υπάρχουν όμως και οι πιο σώφρονες φωνές, που θεωρούν ότι θα έπρεπε τα Χριστούγεννα η θεία λειτουργία να τελεστεί όπως και το Πάσχα, χωρίς πιστούς, οι οποίοι θα γιορτάσουν στα σπίτια τους. Εφόσον εξάλλου παραμείνει σε ισχύ το SMS, δεν υπάρχει κωδικός για μετακίνηση σε τόπους λατρείας.

πηγή: news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση