Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στα Βριλήσσια: Οι "νέοι" της Greek Mafia εξοντώνουν τους "παλιούς"

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020 09:21 Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στα Βριλήσσια: Οι "νέοι" της Greek Mafia εξοντώνουν τους "παλιούς" (φωτο intime)

Δολοφονικό ξεσκαρτάρισμα της παλιάς φουρνιάς εκτελεστών, μπράβων, ληστών και γενικώς κακοποιών, βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από τη μαφιόζικη εκτέλεση στα Βριλήσσια.

Οι "μαθητές" εξοντώνουν τους… παλιούς μέντορες! Συμβόλαιο θανάτου με… άρωμα GREEK MAFIA. Δολοφονικό ξεσκαρτάρισμα της παλιάς φουρνιάς εκτελεστών, μπράβων, ληστών και γενικώς κακοποιών που πρωταγωνιστούν για δεκαετίες στα δρώμενα της ελληνικής μαφίας ή αντίποινα σε πρόσφατη "σχετική" δολοφονία ή απόπειρα, βλέπουν αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, πίσω από την δολοφονία του 56χρονου Δημήτρη Καπέ-Καπετανάκη.

Όποια εκδοχή και αν ισχύει, κίνητρο της, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι η πρωτοκαθεδρία, τα "ηνία" στον κόσμο του εγκλήματος, με την λογική "σε σκοτώνω για να μην με σκοτώσεις".

Οι αρμόδιοι αστυνομικοί αναφέρουν ότι το χθεσινό "συμβόλαιο θανάτου" αποτελεί μέρος του ξεκαθαρίσματος που εξελίσσεται τα τελευταία 3 χρόνια, ανάμεσα σε στελέχη της GREEK MAFIA, καταγράφοντας 18 δολοφονίες και 6 απόπειρες.

Δεν αποκλείουν πίσω της να κρύβονται "κρίκοι" σύνδεσης με την δολοφονία του 49χρονου Δημήτρη Μάλαμα, τον Νοέμβριο του 2019 στο Χαϊδάρι, όταν οι επιβάτες μοτοσυκλέτας τον είχαν "γαζώσει" με 18 σφαίρες πολεμικού καλάσνικοφ, όπως και με την απόπειρα δολοφονίας 50χρονου έξω από φούρνο στη Βούλα, ο οποίος είχε δεχθεί καταιγισμό από σφαίρες και σώθηκε τραυματίας όταν μπήκε στο θωρακισμένο αυτοκίνητό του. Στο ίδιο "κάδρο" μπαίνει και μία άλλη απόπειρα δολοφονίας 40χρονου άνδρα τον Οκτώβριο του 2018 στην Ακτή Κονδύλη, ο οποίος σώθηκε τραυματίας, λόγω… εμπλοκής του καλάσνικοφ των δραστών.

Χαριστική βολή στο κεφάλι

Το νέο "επεισόδιο" στο ξεκαθάρισμα παλιών πρωταγωνιστών της GREEK MAFIA, καταγράφηκε λίγο μετά 15:00 χθες το μεσημέρι στην οδό Υμηττού στα Βριλήσσια. Ο 56χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε βγει από οικογενειακό σπίτι, και περπατούσε προς το θωρακισμένο αυτοκίνητό του. Εκείνη τη στιγμή τον προσέγγισε αυτοκίνητο με τουλάχιστον δύο επιβάτες. Ο συνεπιβάτης φαίνεται να άνοιξε πυρ εναντίον του με πολεμικό καλάσνικοφ, πυροβολώντας περισσότερες από 10 φορές εναντίον του. Όταν το θύμα έπεσε αιμόφυρτο στο δρόμο, αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν, πως το αυτοκίνητο πλησίασε και ο εκτελεστής, από το παράθυρο του οχήματος, έδωσε την χαριστική βολή στο θύμα από κοντινή απόσταση.

Στη συνέχεια ανέπτυξαν ταχύτητα και εγκατέλειψαν το όχημα διαφυγή σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων αφού το πυρπόλησαν. Ο 56χρονος φέρεται να είχε στην κατοχή του ένα πιστόλι των 9ΜΜ CZ, το οποίο δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει. Τα στελέχη του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής προέβησαν σε αυτοψία του χώρου, ενώ ερευνούν την ευρύτερη περιοχή αναζητώντας υλικό από κάμερες ασφαλείας προκειμένου να εντοπίσουν υλικό από την προσέγγιση και διαφυγή των δραστών. Αναμένεται επίσης η άρση απορρήτου των επικοινωνιών και "σάρωση" των τηλεπικοινωνιών στην ευρύτερη περιοχή αναζητώντας ύποπτες επικοινωνίες το κρίσιμο χρονικό διάστημα.

Οι συνομιλίες της ΕΥΠ

Πρόσφατα το όνομά του θύματος είχε εμπλακεί στη έρευνα της ΕΥΠ το 2016, όπου εμπλέκονταν δικηγόροι, εν ενεργεία και απόστρατοι αξιωματικοί της αστυνομίας, οι οποίοι φέρονταν να παρέχουν κάλυψη σε οίκους ανοχής, strip show, παράνομες χαρτοπαικτικές λέσχες, και άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Ο ίδιος σε πρόσφατη κατάθεσή του στις δικαστικές αρχές είχε υποστηρίξει ότι εργάζεται σε τουριστικές επιχειρήσεις στη Μύκονο και αρνήθηκε κάθε κατηγορία σε βάρος του. Σημειώνεται στη ίδια υπόθεση ήταν εμπλεκόμενος συνταξιούχος αστυνομικός της ΕΚΑΜ, και ο ιδιοκτήτης εταιρείας καφέ Δημήτρης Μάλαμας, οι οποίοι δολοφονήθηκαν.

Σε μία από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες στις 17 Μαΐου 2016, ο 56χρονος μιλούσε με το μετέπειτα θύμα δολοφονίας Δημήτρη Μάλαμα για την σύλληψη του δεύτερου και τις έρευνες των αρχών.

Κ: Που σε πήραν; Στο σπίτι;

Μ: Κατεβαίνω και μόλις έχω βάλει μπρος κατεβαίνουν τέσσερις από δύο αμάξια και βάζω μπρος και τους χτυπάω. Κατάλαβες εγώ τι νόμιζα τώρα… για ζημιά!

Κ: Με φάγανε λες!

Μ: Και έχω κι ένα αλεξίσφαιρο μες στο αμάξι.

Κ: Και στο πήραν κι αυτό;

Μ: Δε το πήρανε. Το γράψανε. Το έχω. Μου λένε τι είναι αυτό; Λέω τι είναι· Δεν είδατε τι έγινε προχτές; Τι Θέλετε να κάνω; Άντε να έχεις κανένα πιστόλι πάνω σου…

Κ: Να πας για βρούβες.

Μ: να τους πυροβολήσεις κιόλας.

"Συνδικάτο"

Ο 56χρονος που στο παρελθόν δήλωνε ιδιοκτήτης διαφημιστικής εταιρείας, εκδότης εφημερίδας και περιοδικού, είχε απασχολήσει πολλές φορές τις διωκτικές Αρχές για συμμετοχή στο "Συνδικάτο του Εγκλήματος" που έδρασε την περίοδο 1990-1995, για ληστεία σε σούπερ μάρκετ, για υποθέσεις σωματεμπορίας και άλλες υποθέσεις για κάποιες από τις οποίες απηλλάγη από τις κατηγορίες. Πρόσφατα είχε κατηγορηθεί, για την επίθεση με βιτριόλι πριν από 13 χρόνια εναντίον του δικηγόρου Π. Σαράκη.

Ο Δημήτρης Καπές-Καπετανάκης εφέρετο να εμπλέκεται στη δολοφονία του εκτελεστή του "Συνδικάτου", Βασίλη Σούφλα, το 1994 με το πτώμα του να βρίσκεται "τσιμεντωμένο" σε ερημική περιοχή στον Ωρωπό, δύο χρόνια αργότερα.

Ο 56χρονος κρατήθηκε για τη ληστεία σούπερ μάρκετ στο Χαλάνδρι, και φέρεται να είπε στους αρμόδιους αξιωματικούς ότι είχε συμμετοχή στην "τσιμεντοποίηση του τάφου του Σούφλα, μετά από παραγγελία άλλου μέλους του συνδικάτου, χωρίς να έχει κατηγορηθεί. Υπενθυμίζεται ότι "το Συνδικάτο του Εγκλήματος", σύμφωνα με την Ασφάλεια Αττικής με "πληρωμένα συμβόλαια" είχε προχωρήσει στις δολοφονίες έντεκα ατόμων, πολλές αιματηρές ληστείες τραπεζών και εκβιασμούς.

Πηγή: thetoc.gr