Κινηματογραφική καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη – Eπιχείρησαν να αρπάξουν 113.777 ευρώ (pic)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2020 13:40 Κινηματογραφική καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη – Eπιχείρησαν να αρπάξουν 113.777 ευρώ (pic)

Στη σύλληψη δύο ανδρών – ηλικίας 25 και 24 ετών –  στη Θεσσαλονίκη προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ., καθώς το βράδυ του Σαββάτου (12/12) προχώρησαν σε διάρρηξη εταιρείας χαρτικών στο Ωραιόκαστρο. Ακολούθησε μάλιστα επεισοδιακή καταδίωξη στην προσπάθεια των νεαρών δραστών να διαφύγουν.

Το ακριβές ποσό που κατάφεραν να αφαιρέσουν οι δράστες ανέρχεται στα 113.777,80 ευρώ. Στην προσπάθεια τους να διαφύγουν προσέκρουσαν σε περιπολικό, καθώς και σε εταιρικό όχημα όπου επέβαιναν ο ιδιοκτήτης και ο γιος του, που προσέτρεξαν στην εταιρεία, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι ο τελευταίος και να προκληθούν φθορές στα οχήματα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, πρόκειται για δύο Έλληνες ηλικίας 25 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση  αδικήματα της «Εγκληματικής οργάνωσης – συμμορίας», «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής», «Φθοράς ξένης ιδιοκτησίας», «Βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων», «Απείθειας», «Επικίνδυνης Σωματικής βλάβης» και παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά σε «Ρυθμίσεις Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Μεταφορών Δημοσίων Έργων και άλλες διατάξεις».

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, οι συλληφθέντες, μαζί με δύο ακόμη συνεργούς τους, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, οργανώθηκαν προκειμένου να προβαίνουν στην τέλεση κλοπών με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση