Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Πού θα χτυπήσουν τις επόμενες ώρες βροχές και καταιγίδες

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2020 13:44 Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Πού θα χτυπήσουν τις επόμενες ώρες βροχές και καταιγίδες

Ποιες περιοχές θα σαρώσουν άνεμοι και καταιγίδες - Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Συνεχίζεται η κακοκαιρία, η οποία σφυροκοπά τη χώρα από το μεσημέρι του Σαββάτου, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Το εν ισχύ Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, που εκδόθηκε την Παρασκευή (11-12-2020) από την ΕΜΥ, επικαιροποιείται ως ακολούθως:

Α. Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που ήδη εκδηλώνονται σε πολλές περιοχές της χώρας, θα επηρεάσουν:

1. Σήμερα Κυριακή (13-12-2020)

α. Την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του Ιονίου από την Κεφαλλονιά και νοτιότερα, τη δυτική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, από τις απογευματινές ώρες την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από τις βραδινές ώρες, την ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες. Το βράδυ τα φαινόμενα στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο θα εξασθενήσουν.

2. Τη Δευτέρα (14-12-2020)

α. Την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, την ανατολική Θεσσαλία (κυρίως τη Μαγνησία), τις Σποράδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι το μεσημέρι.

β. Την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα Δωδεκάνησα και κατά διαστήματα τις Κυκλάδες, μέχρι αργά το απόγευμα.

γ. Την Κρήτη από τις μεσημβρινές ώρες και μέχρι αργά το βράδυ.

Β. Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα επικρατήσουν τη Δευτέρα (14-12-2020) στο Ιόνιο, το βόρειο Αιγαίο και σταδιακά και στο υπόλοιπο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, για το υπόλοιπο της ημέρας αναμένονται βροχοπτώσεις σε όλη τη χώρα, οι οποίες όμως στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία και στην Ήπειρο θα είναι ασθενείς. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις νησιωτικές αλλά και παράκτιες περιοχές των κεντρικών και νοτίων ηπειρωτικών. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη, περιοχές για τις οποίες υπάρχει και πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η ολική βροχή που αναμένεται έως το βράδυ της Κυριακής 13 Δεκεμβρίου και σημειώνονται οι περιοχές των ισχυρότερων φαινομένων.

ΒΡΟΧΕΣ - ΧΑΡΤΗΣ ΜΕΤΕΟ
 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση