Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Θέλουμε να αυξήσουμε τον αριθμό των τεστ - Τι είπε για τα μέτρα και τις γιορτές - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020 11:42 Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Θέλουμε να αυξήσουμε τον αριθμό των τεστ - Τι είπε για τα μέτρα και τις γιορτές - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας δήλωσε πως η πανδημία επιμένει, αλλά υπάρχει μια τάση μείωσης. Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, μιλώντας στο ΟΡΕΝ, ανέφερε ότι "η μείωση μας δίνει μια αισιοδοξία για το μέλλον, θα είναι κρίσιμες οι επόμενες εβδομάδες. Υπάρχει μια μείωση σε όλους τους δείκτες". Μάλιστα, σημείωσε πως καθημερινά διενεργούνται έως 32.500 έλεγχοι PCR (μοριακά τεστ) και rapid.

"Θέλουμε να αυξήσουμε τον αριθμό των τεστ, ξεκινήσαμε από χθες στο Μετρό του Συντάγματος" σημείωσε. "Έχουμε και rapid test και pcr, τελευταία αυξάνεται ο αριθμός των rapid test, το Σαββατοκύριακο πέφτουν οι εξετάσεις γιατί κάνει λιγότερος κόσμος" είπε για τον αριθμό που ανακοινώνεται.

"Δυστυχώς το δεύτερο κύμα παγκοσμίως ήρθε με μεγάλη σφοδρότητα" πρόσθεσε. "Προλάβαμε συρροές σε πολλές περιοχές" υπογράμμισε.

Σχετικά με τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για «διπλά βιβλία» καταγραφής κρουσμάτων, ο κ. Αρκουμανέας εμφανίστηκε κάθετος πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει ενώ, ενόψει και των εορτών, σήμανε καμπανάκι κινδύνου, λέγοντας πως ακόμη και μετά από αρνητικό τεστ πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να τηρούμε τα μέτρα.

Πηγές: OPEN, enikos.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση