Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Μείωση ενοικίου 80% για λιανεμπόριο και εστίαση

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020 19:37 Μητσοτάκης: Μείωση ενοικίου 80% για λιανεμπόριο και εστίαση

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε μείωση του ενοικίου για Ιανουάριο και Φεβρουάριο για τους κλάδους που μένουν κλειστοί τα Χριστούγεννα λόγω lockdown και αποζημίωση των ιδιοκτητών. Ξεκινά και 5ος κύκλος επιστρεπτέας προκαταβολής

Την μείωση κατά 80% των ενοικίων των επιχειρήσεων λιανεμπορίου και εστίασης για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην συζήτηση στην Βουλή για τον προϋπολογισμό.

Ανακοίνωσε ειδικότερα για το λιανεμπόριο και την εστίαση, αλλά και επιχειρήσεις στο χώρο του πολιτισμού και του αθλητισμού, μείωση ενοικίου κατά 80% τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο, με ταυτόχρονη αποζημίωση από το κράτος των ιδιοκτητών των ακινήτων κατά 60%. Ανέφερε επίσης ότι ξεκινά και ο 5ος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης υπερασπίστηκε πάντως την επιλογή του click away, εκτίμησε ότι δουλεύει καλά και ταυτόχρονα διαμήνυσε σε όλες τις μικρές επιχειρήσεις και καταστήματα πως πρέπει ούτως ή αλλως να επενδύσουν στο ηλεκτρονικό εμπόριο, ανεξαρτήτως κορωνοϊού.

πηγή: news247.gr