Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Ψευτογιατροί" των Χανίων: Οι καταθέσεις των θυμάτων και οι απολογίες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020 21:19 "Ψευτογιατροί" των Χανίων: Οι καταθέσεις των θυμάτων και οι απολογίες

Ολα όσα προέκυψαν από τις καταθέσεις των μαρτύρων και τις απολογίες των κατηγορυμένων για την υπόθεση των "ψευτογιατρών".

Αναβλήθηκε για τις 28 Δεκεμβρίου η εκδίκαση της υπόθεσης των δύο “γιατρών”, ενός 62χρονου και της 59χρονης βοηθού του, οι οποίοι κατηγορούνται ότι εξαπατούσαν τους συμπολίτες τους με χορήγηση αμφιβόλου ποιότητας σκευασμάτων όπως αναφέρει το dikastikoreportaz.gr.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, στο αστυνομικό τμήμα Κισσάμου έφταναν το τελευταίο διάστημα πληροφορίες για ένα ζευγάρι που συστήνονταν ως γιατροί με πολύχρονη εμπειρία από νοσοκομεία του εξωτερικού. Μάλιστα, σύμφωνα με ορισμένες καταγγελίες, ο 62χρονος και η 59χρονη χρέωναν τις υπηρεσίες τους που άπτονται των εναλλακτικών μεδόδων θεραπείας. Η θεραπεία αυτή γινόταν με χορήγηση «αμφιβόλου συστάσεις και προελεύσεως» ουσίες και χρήση «παραϊατρικού» εξοπλισμού.

Μετά από ενδελεχή έρευνα, η Αστυνομία αναφέρει ότι βρέθηκε στην παραλία Κισσάμου το διαμέρισμα που λειτουργούσε ως “ιατρείο”. Σε αυτό έδιναν ραντεβού “ιατροί” και “ασθενείς”, κυρίως τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες. Στο χώρο είχαν εγκατασταθεί κάμερες, ενώ η είσοδος του διαμερίσματος ήταν μόνιμα κλειδωμένη και άνοιγε μόνο κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών.

Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, η Αστυνομία προσέγγισε δύο γυναίκες που εξέρχονταν από το διαμέρισμα, οι οποίες ανέφεραν ότι είχαμε πληρώσει ιατρική εξέταση από τον 62χρονο και την 59χρονη. Συγκεκριμένα, ο άνδρας και η γυναίκα τους χορήγησαν ένα υγρό σκεύασμα που περιείχε σταγόνες που διέλυαν σε νερό. Οι δύο γυναίκες υποστήριξαν ότι τους είχαν διαγνώσει σωρεία προβλημάτων υγείας στα νεφρά, την ουροδόχο κύστη και στο ήπαρ, ενώ ανέφεραν ότι για τις υπηρεσίες αυτές τους ζητήθηκε να καταβάλλουν 50 ευρώ έκαστη.

 

Η κατάθεση του 62χρονου

Είμαι μόνιμος κάτοικος Πόρου Τροιζηνίας και έχω έρθει στην Κίσσαμο από τις 22 Οκτωβρίου για να ηρεμήσω. Τόσο εγώ όσο και η σύζυγός μου είμαστε άνεργοι – έχουμε κάρτες ανεργίας.

Στο παρελθόν εργαζόμουν ως ασφαλιστής στην Αθήνα. Παράλληλο είμαι επιστήμονας και έχω αποκτήσει πτυχίο αμερικανικού Πανεπιστημίου με τίτλο «Doctor Of Science» ενώ τυγχάνω και καθηγητής στο ίδιο πανεπιστήμιο χωρίς ωστόσο να έχω διδάξει ποτέ. Επίσης έχω και ένα άλλο πτυχίο από το «Chafy College» της Καλιφόρνια. Η σύζυγός μου είναι ελβετίδα και πτυχιούχος νοσηλευτική στην Ελβετία με ειδίκευση στην εντατική μονάδα. Έχει πολύχρονη εμπειρία στην στατιστική και είχε διατελέσει διευθύντρια ορόφου σε μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο στην πόλη της Ζυρίχης.

Κατά την αναγκαστική παραμονή μας στην Κίσσαμο λόγω περιορισμών μετακινήσεων του κορωνοϊού, με επισκέφτηκαν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι έμαθαν για μένα μέσω φίλων μου και επειδή δεν μπορούσαν να πάνε στο νοσοκομείο γιατί φοβόντουσαν και είχαν άμεση ανάγκη ιατρικής φροντίδας.

Έχω ιατρικές ικανότητες και μπορώ με τις γνώσεις και την εμπειρία μου να βοηθήσω ανθρώπους να ιαθούν. Όσον αφορά τον Ιατρικό εξοπλισμό και όλα τα σκευάσματα που βρήκατε το διαμέρισμά μου, έχω αποκλειστικά για δική μου χρήση αγορίνα πάντα μαζί μου όπου και να βρίσκομαι. Δεν τα χρησιμοποιώ ποτέ σε άλλους ανθρώπους. Όλο τον εξοπλισμό τον έχω αγοράσει από εξωτερικό και έχω εκπαιδευτεί στη χρήση των μηχανημάτων διαθέτω και σχετική πιστοποίηση από τους κατασκευαστές τους.

Στόχος ζωής εμένα συγκεκριμένα και της συζύγου μου είναι να εξυπηρετώ όσους ανθρώπους έχουν ανάγκη στην υγεία τους. Είναι ο όρκος του Ιπποκράτη. Ο στόχος μας δεν είναι το κέρδος δεν ήταν ποτέ και δεν θα είναι ποτέ. Για την ιατρική βοήθεια που παρέχω στους ανθρώπους δεν ζητάω ποτέ χρήματα Απλά ορισμένοι από αυτούς επιμένουν να αφήσουν ένα δώρο για μένα και τη σύζυγό μου. Δεν έχω ποτέ πρωτεύσει πότε ασθενής μου να διακόψω καμία φαρμακευτική αγωγή. Νομίζω σε όλους τους αστερίου ότι δεν έχω το δικαίωμα αυτό. Με σαφήνεια επιστημονικά δεδομένα ως έχουν και αυτοί αποφασίζουν – για τον εαυτό τους είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι και όχι εγώ.

Η κατάθεση της 59χρονης

Έχω εργαστεί ως νοσηλεύτρια με ειδικότητα στην εντατική μονάδα σε μεγάλα νοσοκομεία της Ζυρίχης Ελβετίας όπου ήμουν προϊσταμένη ορόφου. Από τότε που ήρθα στην Ελλάδα γιατί δεν χρειάστηκε επειδή δούλευε ο σύζυγος μου. Κατά την παραμονή στο διαμέρισμα στην Κίσσαμο, λόγω κορωνοϊού, μας επισκέπτονταν ασθενείς οι οποίοι δεν πήγαιναν στο νοσοκομείο γιατί φοβόντουσαν και έτσι τους προσφέραμε τις ιατρικές μας βοήθειες και τους εξετάζαμε μαζί με τον Μ. Ο στόχος μας εμένα και του συζύγου μου είναι να εξυπηρετούμε όσους συνανθρώπους έχουν ανάγκη στην υγεία τους και δεν είναι στόχος τα χρήματα. Όλα αυτά κάποιοι από αυτούς μας άφηναν κάποιο χρηματικό ποσό για επιβράβευση. Τα ραντεβού γινόντουσαν από το κινητό του Μ. Επίσης έχουμε διαμείνει στο παρελθόν για μικρά χρονικά διαστήματα σε περιοχές του νομού Λασιθίου και Ηρακλείου και εξυπηρετούσαμε όποιον μας είχε ανάγκη.

Τι ζήτησε η υπεράσπιση

Η αναβολή της υπόθεσης έγινε κατόπιν αιτήματος του δικηγόρου των δύο “γιατρών”. Συγκεκριμένα, υπεράσπιση ζητά να κλητευθούν μάρτυρες, καθώς και να έχει αναλυθεί το περιεχόμενο των περιβόητων σκευασμάτων απο το Χημείο του Κράτους. Ζητήθηκε επίσης διερμηνέας για την 59χρονη, καθώς η γνώση της ελληνικής γλώσσας είναι περιορισμένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 62χρονος δεν ισχυρίστηκε ποτέ ότι είναι γιατρός! Επίσης, υποστηρίζει ότι τα σκευάσματα που βρέθηκαν προορίζονταν για ιδία χρήση και ουδέποτε τα σύστησε σε άλλους ανθρώπους. Παράλληλα, διατείνεται ότι τα μηχανήματα που βρέθηκαν στην ενοικιαζόμενο σπίτι είναι πιστοποιημένα.

Οι απαντήσεις αναμένεται να δοθούν στην εκδίκαση της Δευτέρας 28 Δεκεμβρίου, στο Αυτόφωρο Τριμερές Πλημμελειοδικείο Χανίων.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για την εξιχνίαση της υπόθεσης:

Συνελήφθησαν χθες (11.12.2020) σε περιοχή του Δήμου Κισσάμου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου, δύο άτομα και συγκεκριμένα ημεδαπός και αλλοδαπή, κατηγορούμενοι για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα, ο ημεδαπός με την αλλοδαπή, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, προσποιούμενοι ότι είναι γιατροί, έδιναν ιατρικές συμβουλές και χορηγούσαν φαρμακευτική αγωγή σε παθόντες, υποσχόμενοι πλήρη ίαση καταφέρνοντας έτσι να αποκομίζουν παράνομο περιουσιακό όφελος.

Από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία των δύο ατόμων, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

το χρηματικό ποσό των 480 ευρώ ως προερχόμενα από παράνομες δραστηριότητες,

φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,

10 ηλεκτρικές/ηλεκτρονικές συσκευές,

17 συσκευές USB

φιαλίδια τα οποία περιείχαν ουσίες σε διάφορες συστάσεις (υγρή, κρυσταλλική, δισκία) τα οποία θα σταλούν για περεταίρω εργαστηριακή εξέταση,

διάφορα ιατρικά και παραϊατρικά εργαλεία και αντικείμενα,

βιβλία ιατρικού και παραϊατρικού περιεχομένου,

χειρόγραφες σημειώσεις οι οποίες περιείχαν πλήθος στοιχείων ατόμων,

2 κινητά τηλέφωνα

Διαψεύδω δημόσια τον κύριο ευαγγελάτο και κάθε ΜΜΕ ότι ο εντολέας μου Φ.Μ. 62 ετών χορήγησε φάρμακα ή σκευάσματα ή συνέχισε σε ασθενείς με καρκίνο να διακόψουν τη φαρμακευτική αγωγή τους. Δεν ανταποκρίνεται αυτός ο ισχυρισμός ουδόλως στην πραγματικότητα. ΟΥΔΕΠΟΤΕ συνέβη. Είναι εντελώς ψευδές ότι συστήθηκε ως γιατρός. Η αλήθεια θα έρθει μόνο στο δικαστήριο στις 28 Δεκεμβρίου.

Εκεί έχουμε ζητήσει να κλητευθούν όλοι όσοι τον κατεμήνυσαν ή του καταλογίζουν σε εκπομπές οτιδήποτε αξιόποινο. Όχι στα ΜΜΕ, σε εκπομπές κουτσομπολιού που μεγεθύνουν και διαστρεβλώνουν τα γεγονότα και αλλοιώνουν την αλήθεια για χάρη της τηλεθέασης.

Ο κατηγορούμενος εφαρμόζει απλώς μία εναλλακτική μέθοδο βιοσυντονισμού αυτοθεραπείας δεν γίνεται αποδεκτή από την ιατρική κοινότητα. Γι’ αυτό έχουν πέσει να τον κατασπαράξουν. Θίγονται οικονομικά συμφέροντα.

Το μηχάνημα που αναφέρεται είναι εγκεκριμένο και πιστοποιημένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση αγοράστηκε προ οκταετίας για εκείνον και τη σύζυγό του που αντιμετώπιζαν προβλήματα οικονομικά. Σύζυγος του είναι νοσοκομεία Αττικής με σπουδές και ειδίκευση. Η αλήθεια θα λάμψει.

πηγή: News247.gr