Χαρδαλιάς: Καθολικό lockdown σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο και Μάνδρα - Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020 18:11 Χαρδαλιάς: Καθολικό lockdown σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο και Μάνδρα - Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα

Σκληρότερα lockdown θα επιβληθούν σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο και Μάνδρα - Κλείνουν λιανεμπόριο, εκκλησίες - Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά

Ανακοινώσεις θα κάνει σε λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται και το κτίριο Περιφέρειας Kεντρικής Mακεδονίας.

Σκληρότερα lockdown θα επιβληθούν σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο, και Μάνδρα, από τις 6 το πρωί της Παρασκευής και για 7 ημέρες, ενώ θα εξεταστεί η επέκταση των μέτρων.

Οι ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας έρχονται μετά τις προειδοποιήσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλιας για τις "κόκκινες" περιοχές αλλά και τις ανησυχίες που εξέφρασε η επιτροπή των ειδικών εμπειρογνωμόνων για αυτές.

Πέτσας: Αυστηρότερα μέτρα στις "κόκκινες" περιοχές

Την ανησυχία του για την επιδημιολογική εικόνα περιοχών που βρίσκονται στο "κόκκινο" εξέφρασε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τόνισε πως "δεν αποκλείεται να υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα σε περιοχές που παρουσιάζουν επιδείνωση".

Ο κ. Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των περιοριστικών μέτρων σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας που βρίσκονται στο "κόκκινο" παρά το lockdown, με τα κρούσματα κορονοϊού να αυξάνονται ραγδαία, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, αλλά δεν ανακοίνωσε ποιές θα είναι οι περιοχές στις οποίες θα εφαρμοστεί το αυστηρό lockdown, ούτε σε ειδικά μέτρα, κάτι που αναμένεται να κάνει ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Οι τρεις "κόκκινοι" δήμοι της Δυτικής Αττικής

Έκτακτη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη και σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκε η εισήγηση lockdown τύπου Μαρτίου με κλείσιμο επιχειρήσεων και αυξημένα τεστ στον Ασπρόπυργο, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου.

Τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί λόγω της "έκρηξης" των κρουσμάτων κορονοϊού, περιέγραψε ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Λευτέρης Κοσμόπουλος μιλώντας Αθήνα 9.84. "Οι μετρήσεις δείχνουν ότι οι αυξάνονται δραματικά τα κρούσματα στην Δυτική Αττική" είπε και ανέφερε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα διαπιστώνεται σε:

-Ελευσίνα,

-Φυλή και

-Ασπρόπυργο,

Σε ηπιότερη κατάσταση βρίσκονται:

-Μέγαρα και

-Μάνδρα.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση