Θεσσαλονίκη: "Σκότωσαν μια αθώα ψυχή για λίγα χρήματα" - Ξεσπά η κόρη του 87χρονου [Βίντεο]

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020 23:03 Θεσσαλονίκη: "Σκότωσαν μια αθώα ψυχή για λίγα χρήματα" - Ξεσπά η κόρη του 87χρονου [Βίντεο]

Συγκλονίζει η κόρη του άτυχου 87χρονου, Στέλλα Δημητρίου, για τον τρόπο με τον οποίο οι ανήλικοι ληστές σκότωσαν τον πατέρα της στη Θεσσαλονίκη

Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η είδηση ότι δύο ανήλικοι 12 και 14 ετών συμμετείχαν σε ληστεία και στον θανάσιμο τραυματισμό ενός ηλικιωμένου 87 χρόνων, στη Θεσσαλονίκη.

Συνεργοί τους ήταν η γιαγιά τους 45 ετών και ο σύντροφός της, 40 ετών, που κρατούσαν τσίλιες έξω από το σπίτι του θύματος. Όταν ο ηλικιωμένος τούς αντελήφθη άρχισαν να τον γρονθοκοπούν με μανία στο κεφάλι, ενώ όταν έπεσε στο έδαφος συνέχισαν να τον κλοτσούν σε όλο του το σώμα.

Η κόρη του άτυχου 87χρονου, Στέλλα Δημητρίου, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA. "Είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη. Να φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε. Και από την άλλη, είναι μόλις 12-14 ετών παιδιά, και υπό την καθοδήγηση μεγάλων, να σκοτώνουν μια αθώα ψυχή, για λίγα χρήματα" τόνισε.

Όταν η κόρη συνάντησε τον χτυπημένο πατέρα της στο σπίτι, αυτός προσπάθησε να την καθησυχάσει. "Είμαι καλά, μην ανησυχείς, μου έλεγε. Δεν ήθελε να πάμε στο νοσοκομείο. Εγώ επέμενα. Ήλπιζα ότι θα είναι σύντομα κοντά μας. Αλλά αυτό δεν έγινε" σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πώς επιτέθηκαν οι έφηβοι στον ηλικιωμένο και τον σκότωσαν

Η γυναίκα περιγράφει στην ΕΡΤ καρέ - καρέ πώς οι ανήλικοι μπήκαν στο σπίτι του πατέρα της και πώς εκείνος αντιστάθηκε. Τα παιδιά μπήκαν στο σπίτι με σκοπό την ληστεία με καλλυμένα τα χαρακτηριστικά τους ωστόσο πριν φύγουν με τη λεία τους, 250€, χτύπησαν τον ηλικιωμένο άνθρωπο. Ο πατέρας της, όπως λέει η γυναίκα, ετοίμαζε εκείνη την ώρα το φαγητό του. Οι ανήλικοι δράστες τον χτύπησαν, άρπαξαν το μαχαίρι που ο ηλικιωμένος κρατούσε στο χέρι του και έκοβε πατάτες και άρχισαν να τον μαχαιρώνουν.

Η κόρη περιγράφει όσα της διηγήθηκε ο πατέρας της, πριν αφήσει την τελευταία του πνοή από εγκεφαλική αιμορραγία, ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων των δύο ανήλικων:

Στον εισαγγελέα η γιαγιά και ο σύντροφός της

Σοκαριστική πτυχή της υπόθεσης είναι ότι η γιαγιά τους και ο σύντροφός της έπαιξαν τον ρόλο των τσιλιαδόρων έξω από το σπίτι του ηλικιωμένου. Οι δυο τους μεταφέρθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στον εισαγγελέα.

Γιαγιά δολοφονία Θεσσαλονίκη
Γιαγιά δολοφονία Θεσσαλονίκη
Τους εντόπισαν από το υλικό από κάμερες ασφαλείας

Οι αστυνομικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών της ασφαλείας Θεσσαλονίκης άρχισαν να συγκεντρώνουν υλικό από κάμερες ασφαλείας γύρω από το σπίτι. Σε συνδυασμό με όσα τους είπαν κάτοικοι και γείτονες του ηλικιωμένου, κατάφεραν να αποκαλύψουν τις ταυτότητες των δύο ανήλικων δραστών.

Οι ανήλικοι ομολόγησαν τη φρικτή πράξη τους και περιέγραψαν την εισβολή τους στο σπίτι του θύματος και πώς όταν εκείνος τους αντελήφθη άρχισαν να τον γρονθοκοπούν με μανία στο κεφάλι. Μάλιστα, όταν ο 86 χρόνος έπεσε στο έδαφος συνέχισαν να τον κλωστούν σε όλο του το σώμα. Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά οι προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, δεν απέδωσαν.

Ο 12χρονος και ο 14χρονος φεύγοντας άρπαξαν περίπου 250 ευρώ και μία χρυσή αλυσίδα και προσπάθησαν να εξαφανιστούν. Η αστυνομία κατάφερε να φθάσει στα ίχνη τους. Τα δύο παιδιά συνελήφθησαν, όπως επίσης και ο 40χρονος με την 45χρονη γιαγιά, στο σπίτι της οποίας βρέθηκαν δισκία τα οποία εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Στην κατοχή του 40χρονου βρέθηκε ένα μαχαίρι. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, κατά περίπτωση, περιλαμβάνονται οι αξιόποινες πράξεις (ληστεία μετά φόνου και συνέργεια σε αυτήν).

Οι δύο ανήλικοι όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία οδηγήθηκαν ήδη σε κρατικές δομές.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

"Η διεξοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με τη συλλογή προανακριτικού υλικού και την ανάλυση πληροφοριών για περίπτωση ληστείας σε βάρος υπερήλικα και η επισταμένη έρευνα του τόπου τέλεσης από συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, οδήγησαν στην εξιχνίασή της, με τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των δραστών.

Πρόκειται για δύο ανήλικους ημεδαπούς (αδέρφια αγόρι-κορίτσι), οι οποίοι αφού εισήλθαν παράνομα σε αύλειο χώρο μονοκατοικίας, προσέγγισαν το οίκημα πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από τον 87χρονο ένοικο και με χρήση σωματικής βίας και αιχμηρού αντικειμένου που του απέσπασαν, αφαίρεσαν από τους εσωτερικούς χώρους χρηματικό ποσό και μία χρυσή αλυσίδα. Εξωτερικά τους παρείχαν συνδρομή η 45χρονη γιαγιά τους με τον 40χρονο σύντροφό της ελέγχοντας περιμετρικά το χώρο, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Στο πλαίσιο των ερευνών και αφού ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δραστών, σε οικία προσωρινής διαμονής των δύο ενηλίκων στην Άνω Πόλη, βρέθηκε και κατασχέθηκε μαχαίρι που κατείχε παράνομα ο 40χρονος, οπότε και συνελήφθη. Συνελήφθη επίσης και η 45χρονη γυναίκα, καθώς σε έλεγχο που της έγινε βρέθηκαν δισκία τα οποία εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τις προαναφερόμενες αξιόποινες πράξεις, η οποία υποβλήθηκε στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές”.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση