Σχολεία: Πιθανό άνοιγμα στις 8 Ιανουαρίου "βλέπει" ο Πέτσας - "Είναι προτεραιότητα"

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2020 13:34 Σχολεία: Πιθανό άνοιγμα στις 8 Ιανουαρίου "βλέπει" ο Πέτσας - "Είναι προτεραιότητα"

Για άνοιγμα όλων των σχολείων, ανεξαρτήτως βαθμίδων έκανε λόγο ο Στέλιος Πέτσας.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν στις 8 Ιανουαρίου τα σχολεία άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Μιλώντας στην εκπομπή "Τώρα ό,τι συμβαίνει" του OPEN χαρακτήρισε πιθανό ένα τέτοιο σενάριο, τονίζοντας ότι το άνοιγμα των σχολείων αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Πρόσθεσε δε, ότι εάν επιβεβαιωθεί αυτό το ενδεχόμενο, τότε θα ανοίξουν όλα τα σχολεία, ανεξαρτήτως βαθμίδας.

"Προς το παρόν είμαστε σε συζητήσεις για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, δεν κάνουμε κάποια διαφοροποίηση" τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. "Βήμα- βήμα θα ανοίξουν και άλλες δραστηριότητες, αλλά σημασία έχει τώρα να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα ώστε έως τις 7 Ιανουαρίου να έχουμε καλύτερη εικόνα".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε επίσης πως στη συνέχεια ενδέχεται να ανοίξουν και άλλοι τομείς της καθημερινής δραστηριότητας, με την προϋπόθεση βέβαια "να συνεχιστεί η καλή πτωτική πορεία που έχουμε" αναφορικά με τον κορωνοϊό.

Ο κ. Πέτσας μίλησε και για τον εμβολιασμό λέγοντας πως όλα τους ανησυχούν καθώς είναι μια πρωτόγνωρη διαδικασία, ενώ συνέχισε αναφέροντας πως δεν θα είναι υποχρεωτικός, απλώς θα δοθούν κίνητρα και πως μέχρι το τέλος Ιουνίου ελπίζουν να έχει εμβολιαστεί ένα μεγάλο ποσοστό για να υπάρξει ανοσία. Είπε μάλιστα ότι από αύριο, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, θα γίνουν συμβολικά οι εμβολιασμοί της πολιτικής ηγεσίας του τόπου και σιγά - σιγά τα σκευάσματα θα διανεμηθούν στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα. Επιπλέον, σημείωσε πως εφόσον τα εμβόλια έχουν πάρει έγκριση από τον ΕΟΦ, είναι ασφαλή όποιας μάρκας και αν είναι.

Αναφορικά με τα μέτρα των εορτών, σημείωσε ότι δεν αναμένονται αλλαγές στον αριθμό των 9 ατόμων και για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς.

"Τα μέτρα για την Πρωτοχρονιά όσον αφορά στις μετακινήσεις και τις συναθροίσεις θα είναι τα ίδια με τα Χριστούγεννα, αλλά θα περιμένουμε να δούμε και το πώς θα εξελιχθούν τα στοιχεία τις επόμενες ημέρες και αν υπήρξαν προβλήματα. Ελπίζω πως όχι" υπογράμμισε ο κ. Πέτσας. "Αυτές τις ημέρες υπήρξε μια μεγαλύτερη κινητικότητα του κόσμου, αλλά οι εικόνες που είδαμε, είναι καλύτερες συγκριτικά με ό,τι συνέβη σε άλλες χώρες. Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε μέσα στις γιορτές. Αυτό είναι κρίσιμο τόνισε".

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση