Απόψε οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων - Τα κυριότερα σενάρια

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2020 15:26 Απόψε οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων - Τα κυριότερα σενάρια (φωτο intime)

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένονται οι ανακοινώσεις για τα σχολεία και το πότε θα ανοίξουν ξανά. Οι αποφάσεις θα ληφθούν σε τηλεδιάσκεψη της Νίκης Κεραμέως με την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων.

Αντίστροφα φαίνεται πως μετράει ο χρόνος για να ανοίξουν ξανά τα σχολεία. Οι ανακοινώσεις, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο, θα γίνουν μέσα στην ημέρα, πιθανότατα το απόγευμα. 

Το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία θα συζητηθεί στην τηλεδιάσκεψη που θα έχει το μεσημέρι η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως με την Επιτροπή των ειδικών. Εκεί θα εξεταστούν τα δεδομένα και αποφασιστεί τι θα γίνει μετά τις γιορτές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η βασική κατεύθυνση του υπουργείου είναι να ανοίξουν τα σχολεία βάσει του σχεδιασμού αυτού, εφ’ όσον το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. 

Η κυβέρνηση θέλει να σχολεία να ανοίξουν και να γυρίσουν οι μαθητές στα θρανία στις 8 Ιανουαρίου, ύστερα από σχεδόν δυο μήνες. Εκείνο που “παίζει” είναι (αν τελικά αποφασιστεί να ανοίξουν τα σχολεία) αν θα ανοίξουν όλες οι βαθμίδες μαζί ή αν θα ανοίξουν πρώτα δημοτικά και νηπιαγωγεία στις 8 Ιανουαρίου και στις 15 του μήνα γυμνάσια και λύκεια. 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση