Πανεπιστημιούπολη: Οκτώ συλλήψεις και ανάμεσά τους μόνο ένας φοιτητής

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020 15:32 Πανεπιστημιούπολη: Οκτώ συλλήψεις και ανάμεσά τους μόνο ένας φοιτητής (φωτο intime)

Σε οκτώ συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ κατά την επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, σε 27 χώρους που τελούσαν υπό κατάληψη στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την Αστυνομία, τα έξι άτομα συνελήφθησαν, επειδή είχαν καταλάβει και διέμεναν παράνομα στους χώρους της Πανεπιστημιούπολης και τα άλλα δύο για ναρκωτικά.

Από τα έξι άτομα που διέμεναν παράνομα στο χώρο, πέντε Έλληνες και μια γυναίκα αλλοδαπή, τα πέντε δεν είχαν την ιδιότητα του φοιτητή, ενώ όλοι αρνήθηκαν να υποβληθούν στην προβλεπόμενη από τον νόμο δακτυλοσκόπησή τους.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ψηφιακών συσκευών (κινητά τηλέφωνα, μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή, μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων), αντιασφυξιογόνος μάσκα, 5 ξύλινα καδρόνια, δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και φοιτητική ταυτότητα.

Τα κατασχεμένα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές – συγκριτικές εξετάσεις.

Παράλληλα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε άλλους χώρους της Πανεπιστημιούπολης, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, παρουσία δεύτερου εισαγγελικού λειτουργού, συνελήφθησαν δύο άνδρες, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 γραμμάρια κάνναβης, μικροποσότητες κεταμίνης και mdma, δισκίο αμφεταμίνης, αντιασφυξιογόνος μάσκα και κουκούλα. Επίσης, σε άλλο χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10 γραμμάρια κάνναβης.

Διευκρινίζεται, ότι και οι δύο συλληφθέντες για ναρκωτικά, δεν ήταν φοιτητές. Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οι οκτώ συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση