Με Ιερώνυμο τελικά η ορκωμοσία της κυβέρνησης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2021 09:40 Με Ιερώνυμο τελικά η ορκωμοσία της κυβέρνησης (φωτο intime)

Με ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντηση που θα έχουν σήμερα στο περιθώριο της ορκωμοσίας του νέου κυβερνητικού σχήματος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Η εκκλησία έχει ανακοινώσει κόντρα στις κυβερνητικές αποφάσεις ότι οι εκκλησίες θα είναι ανοικτές τα Θεοφάνεια.

Τελικά θα παραστεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην ορκωμοσία της κυβέρνησης όπως είπε πριν από λίγο στον ΣΚΑΙ ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτης Αθηναγόρας. 

Στην τρίτη του κατά σειρά τηλεοπτική εμφάνιση και ενώ είχε δηλώσει ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν θα παρίστατο στην ορκωμοσία της κυβέρνησης καθώς δεν είθισται ο Αρχιεπίσκοπος να ορκίζει υπουργούς, ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας είπε ότι ο κ. Ιερώνυμος θα είναι παρών στο πρώτο γκρουπ υπουργών που θα ορκιστούν.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας είχε δηλώσει ότι δεν θα ορκίσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τους υπουργούς γιατί «αυτό είναι το τυπικό». «Αν ορκιζόταν ο πρωθυπουργός, θα ήταν διαφορετικά» τόνισε. Όμως πρόσθεσε ότι αυτή ήταν η απόφαση του Αρχιεπισκόπου χθες και εκεί λίγο τα πράγματα μπερδεύτηκαν. Επί λέξει ο κ. Αθηναγόρας είπε όταν ρωτήθηκε για ενδεχόμενο τετ α τετ Μητσοτάκη – Ιερώνυμου στην ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης: «Όχι, δεν θα συναντηθεί. Δεν θα συναντηθεί διότι δεν είθισται ο Αρχιεπίσκοπος να ορκίζει υπουργούς. Αν ήταν να ορκιστεί ο πρωθυπουργός, θα ήταν εκεί. Θα πάει ο αρχιγραμματέας της Συνόδου που είναι επίσκοπος. Αυτό είναι το τυπικό. Δεν ξέρω τι θα κάνει όμως, ό,τι γνωρίζω από χθες, δεν ξέρω τι θα κάνει σήμερα. Στην επαρχία του γίνεται, στην Αρχιεπισκοπή γίνεται μπορεί να πάει κι ο ίδιος, δεν ξέρω».

Επαναλαμβάνοντας πως όσα έχουν συμφωνηθεί πρέπει να τηρηθούν, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου σημείωσε ότι έπρεπε να έχει ενημερωθεί ο κ. Ιερώνυμος για τις αποφάσεις της κυβέρνησης αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει επικοινωνία του Αρχιεπισκόπου με τον πρωθυπουργό.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση