Θεοφάνεια - Ένταση και προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη: Έριξαν σταυρό στη θάλασσα [εικόνες - βίντεο]

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Ιανουαρίου 2021 13:32 Θεοφάνεια - Ένταση και προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη: Έριξαν σταυρό στη θάλασσα [εικόνες - βίντεο]

Πιστοί προχώρησαν σε αυτοσχέδια τελετή ρίψης του Σταυρού στη θάλασσα στη νέα παραλία μπροστά από τον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη - Προσαγωγές από την αστυνομία.

Ένταση επικράτησε το πρωίστο πλακόστρωτο της νέας παραλίας μπροστά από το Λευκό Πύργο, στη Θεσσαλονίκη, όταν κάποια άτομα προχώρησαν σε αυτοσχέδια τελετή ρίψης του Σταυρού στη θάλασσα για τον εορτασμό των Θεοφανείων.

Στο βίντεο του GRTimes.gr, τα άτομα ρίχνουν το σταυρό στη θάλασσα και στη συνέχεια προσάγονται από την ΕΛ.ΑΣ.:

Η αστυνομία προσπάθησε να τους αποτρέψει κυνηγώντας τους, μάλιστα, για αρκετά μέτρα.

θεοφάνεια θεσσαλονίκη προσαγωγές
θεοφάνεια θεσσαλονίκη προσαγωγές
Θεοφάνεια αστυνομία Θεσσαλονίκη

Νωρίτερα τα άτομα χρησιμοποιώντας μικροφωνική καταφέρθηκαν εναντίον των αστυνομικών μέτρων και της καραντίνας αναφέροντας ότι είχαν απευθυνθεί σε 50 ιερείς για να έρθουν να κάνουν την τελετή σήμερα, αλλά όλοι αρνήθηκαν.

θεοφάνεια θεσσαλονίκη προσαγωγές

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την επιστολή του Αρχιεπισκόπου, πραγματοποιήθηκε από νωρίς το πρωί μία λειτουργία η οποία ήταν σύντομη και ολοκληρώθηκε στους περισσότερους ναούς στις 8:30 το πρωί. Η εκκλησία είχε αποφασίσει, μάλιστα, να μην γίνει Καθαγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους, όπως παραδοσιακά, γίνεται σε λίμνες, ποτάμια και θάλασσες.

Στην πλειοψηφία των μεγάλων, κυρίως, ναών υπήρχαν περιπολίες των αστυνομικών προκειμένου να επέμβουν στην περίπτωση συνωστισμού ή μη τήρησης των αποστάσεων και των υγειονομικών μέτρων.

Ουρές πιστών στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη οι πιστοί άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από τους ναούς από τα ξημερώματα της μεγάλης γιορτής για να μπορέσουν να μπουν στις εκκλησίες και να πάρουν τον αγιασμό.

Από τις 6 το πρωί της Τετάρτης είχαν συγκεντρωθεί πιστοί έξω από τον κλειδωμένο Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης όπου μετέβησαν αστυνομικοί αλλά η παρουσία τους ήταν διακριτική.

θεοφάνεια θεσσαλονίκη

Όπως ενημέρωσε εκπρόσωπος του συγκεκριμένου ναού οι θέσεις έχουν καταληφθεί ήδη και οι πόρτες άνοιξαν για τους πιστούς στις 8.30 πμ ώστε να μπορέσουν να πάρουν τον αγιασμό σε μπουκαλάκια.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση