Πιερρακάκης για εμβολιασμούς: Οι "αρρυθμίες" στην διαδικασία θα αντιμετωπιστούν άμεσα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021 18:45 Πιερρακάκης για εμβολιασμούς: Οι "αρρυθμίες" στην διαδικασία θα αντιμετωπιστούν άμεσα

Την διαδικασία των ραντεβού για τον εμβολιασμό παρουσίασε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Υγείας

Τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κανείς να κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό κατά της Covid-19 παρουσίασε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση το απόγευμα της Δευτέρας.

"Η πλατφόρμα έχει ήδη ανοίξει στο emvolio.gov.gr" υπογράμμισε ο κ. Πιερρακάκης ξεκινώντας την τοποθέτησή του από την διαδικασία μέσω φαρμακείων και ΚΕΠ.

"Πώς κλείνω το ραντεβού μου; Μεταβαίνοντας κανείς σε φαρμακείο μπορεί να κλείσει τα δύο ραντεβού για το εμβόλιο, ξεκινώντας από τώρα", ανέφερε.

"Το ίδιο ισχύει και στα ΚΕΠ. Ειδικά για τα ΚΕΠ υπάρχει η πρόσθετη μέριμνα, να μπορεί τρίτο πρόσωπο με υπεύθυνη δήλωση να κλείσει το ραντεβού για εμάς, για αυτή την διαδικασία μπορεί κάποιος να επισκεφτεί τα ΚΕΠ κανονικά".

 

"Το τρίτο σκέλος είναι η άυλη συνταγογράφηση, στην οποία υπήρχε και υπάρχει η μέριμνα με βάση τις διευθύνσεις να μπορεί το σύστημα να προτείνει συγκεκριμένα ραντεβού. α μηνύματα της άυλης έχουν ήδη αρχίσει να φεύγουν" αφορούν πάνω από 50.000 συμπολίτες μας άνω των 85 ετών και θα τα λάβουν μέσα στις επόμενες ώρες.

Τα μηνύματα θα περιλαμβάνουν έναν κωδικό. Μέσα σε 72 ώρες, ο πολίτης θα πρέπει να απαντήσει στο 13034 γράφοντας αυτόν τον κωδικό και μόνο, εφόσον επιθυμεί το συγκεκριμένο ραντεβού.

Ο τέταρτος δρόμος έχει να κάνει με την πλατφόρμα που ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους. Μπαίνοντας σε αυτήν μπορεί κανείς να ελέγξει εάν ανήκει στις κατηγορίες που έχουν προτεραιοποιηθεί από την επιτροπή, και στην συνέχεια με χρήση των κωδικών του TaxisNet και τον ΑΜΚΑ, μπορεί να επιλέξει εμβολιαστικό κέντρο, ημέρα εμβολιασμού και χρονικό περιθώριο, τόσο για το πρώτο όσο και για το δεύτερο ραντεβού.

Στο τέλος καθεμιάς από αυτές τις διαδικασίες θα πρέπει κανείς να έχει έναν κωδικό, τον οποίο θα πρέπει να κρατήσει προκειμένου να εμβολιαστεί. Ο κωδικός είναι αριθμητικός όταν η διαδικασία γίνεται μέσω της άυλης συνταγογράφησης ανέφερε ο υπουργός και συνέχισε εξηγώντας πως στα φαρμακεία τα ΚΕΠ και την πλατφόρμα, θα λαμβάνεται ένας κωδικός QR με τον οποίο και την ταυτότητά του θα προσέρχεται κανείς στο εμβολιαστικό κέντρο.

Όπως είπε ο υπουργός θα μπορεί κανείς να αλλάξει το ραντεβού του μία φορά έως 72 ώρες πριν από αυτό, καθώς όπως είπε πρόκειται για μία ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία, για την οποία είπε πως είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν "αρρυθμίες" για τις οποίες δεσμεύτηκε ότι θα εντοπιστούν γρήγορα και θα αντιμετωπιστούν ταχύτατα.

Κλείνοντας, ο υπουργός ευχαρίστησε τους τεχνικούς που εργάστηκαν για την δημιουργία των συγκεκριμένων πλατφορμών.

πηγή: news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση