Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Αυτή είναι η ατζέντα για τις διερευνητικές με την Τουρκία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021 21:00 Μητσοτάκης: Αυτή είναι η ατζέντα για τις διερευνητικές με την Τουρκία Φωτογραφία αρχείου: Intime

Ξεκάθαρη «απάντηση» έδωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τα ελληνοτουρκικά, στην τηλεοπτική του συνέντευξη το βράδυ της Τρίτης, 12.01.2021.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην επανέναρξη των διερευνητικών επαφών με την Άγκυρα, ενώ εξέφρασε και την πεποίθησή του για το νέο έτος.

Κατά την διάρκεια της τηλεοπτικής συνέντευξής του στον Ant1, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Η κυβέρνησή μας επεδίωξε την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών θέτοντας συγκεκριμένο πλαίσιο: Να μην υπάρχει καμία δραστηριότητα εντός Ελληνικής ΑΟΖ και με αντικείμενο συζήτησης την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Καλύτερα να συζητούμε εντός συγκεκριμένου πλαισίου παρά να μη συζητάμε».

«Η χώρα μας για πρώτη φορά έφυγε από το δόγμα της θεωρητικής επίκλησης του διεθνούς δικαίου και απέδειξε στην πράξη πως μπορεί να επιλύσει διαφορές χτίζοντας συμμαχίες, αλλά και την άμυνά της. Φυλάμε τα σύνορά μας με απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή», συνέχισε.

Για να καταλήξει: «Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν θα συζητήσει περί γκρίζων ζωνών ή αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας. Έχω την επιθυμία να βρούμε ένα πλαίσιο μακροπρόθεσμης επίλυσης της διαφοράς μας με την Τουρκία. Δεν είναι ούτε προς το συμφέρον της Τουρκίας να εξακολουθήσει την προκλητικότητά της. Ελπίζω πως το 2021 θα είναι καλύτερο έτος για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

Δείτε όσα είπε για την Τουρκία ο πρωθυπουργός

πηγή: newsit.gr