Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε εμβολιαστικό κέντρο θα μετατραπεί ο εκθεσιακός χώρος της ΔΕΘ και γυμναστήρια στην Αθήνα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021 15:20 Σε εμβολιαστικό κέντρο θα μετατραπεί ο εκθεσιακός χώρος της ΔΕΘ και γυμναστήρια στην Αθήνα

Αναζητούνται χώροι που θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενούν τουλάχιστον 1.000 άτομα προκειμένου να μην υπάρχουν κωλυσιεργίες στους εμβολιασμούς.

Ο πρωθυπουργός έχει ανακοινώσει ότι λίαν συντόμως θα δημιουργηθούν τέσσερα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα, δύο στην Αθήνα και δύο στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ανακοίνωσε ποιοι θα είναι αυτοί οι χώροι γιατί ακόμη δεν έχουν όλοι οριστικοποιηθεί.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newsbeast, θα πρόκειται για χώρους που έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενούν τουλάχιστον 1.000 άτομα, αλλά δεν θα πρόκειται ούτε για νοσοκομεία, ούτε για στρατόπεδα όπως ακουγόταν αρχικά. Τη λύση θα δώσουν τα μεγάλα γυμναστήρια και οι εκθεσιακοί χώροι.

Όσον αφορά τη συμπρωτεύουσα μαθαίνουμε ότι η κυβέρνηση θα εκμεταλλευτεί τους χώρους της Helexpo όπου διεξάγεται κάθε Σεπτέμβριο η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, τουλάχιστον τα δύο από τα τέσσερα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα θα πρέπει να ξεκινήσουν να λειτουργούν εντός του Φεβρουαρίου ώστε να μην παρατηρηθούν κωλυσιεργίες στην κάλυψη του γενικού πληθυσμού.

Τα άλλα δύο κέντρα προγραμματίζεται να ξεκινήσουν να λειτουργούν από τον μήνα Μάρτιο που ούτως ή άλλως θα υπάρχουν και περισσότερες ποσότητες εμβολίων στη χώρα.

Πηγή: newsbeast.gr