Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπουργείο Παιδείας: Με τηλε-εκπαίδευση θα συνεχίζονται τα μαθήματα, όταν κλείνουν τα σχολεία ή τμήματά τους

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021 21:39 Υπουργείο Παιδείας: Με τηλε-εκπαίδευση θα συνεχίζονται τα μαθήματα, όταν κλείνουν τα σχολεία ή τμήματά τους

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που θα σταματούν να πηγαίνουν στο σχολείο, θα συνεχίζουν κανονικά τα μαθήματά τους μέσω τηλε-εκπαίδευσης.

Είτε λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού, είτε λόγω κακοκαιρίας, ορισμένα σχολεία, τμήματα ή ορισμένες τάξεις νηπιαγωγείων και δημοτικών ανά την επικράτεια ανακοινώνουν τη διακοπή της διά ζώσης λειτουργίας τους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, όπως ίσχυε και την προηγούμενη περίοδο κατά την οποία είχαν ανοίξει τα σχολεία εν μέσω πανδημίας, έτσι και τώρα, οι μαθητές και οι μαθήτριες που θα σταματούν να πηγαίνουν στο σχολείο, είτε λόγω κάποιου κρούσματος είτε λόγω κακοκαιρίας, θα συνεχίζουν κανονικά τα μαθήματά τους μέσω τηλε-εκπαίδευσης.

Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά την Δευτέρα

Την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου δεν θα λειτουργήσουν δημοτικά και νηπιαγωγεία σε περιοχές της Αττικής όπως ο Ωρωπός, ο Διόνυσος, σε περιοχές του δήμου Αχαρνών, σε περιοχές του δήμου Πλάτωνα, στον δήμο Μαραθώνα αλλά και σε περιοχές του δήμου Μάνδρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά είναι τα εξής:

- Όλα τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία στον Δήμο Ωρωπού

- Όλα τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία στον Δήμο Διονύσου

- Στον Δήμο Αχαρνών κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Βαρυπόμπης, Θρακομακεδόνων και στο Ολυμπιακό Χωριό. Επίσης το 24ο Δημοτικό και το 35ο Νηπιαγωγείο στην περιοχή Πλάτωνα.

- Στον Δήμο Μαραθώνα κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Βαρνάβα και Γραμματικού

- Στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Βιλλίων και Ερυθρών.

Κλειστά και στη Δυτική Μακεδονία

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του ολικού παγετού που επικρατούν στη Δυτική Μακεδονία, με απόφαση των δημάρχων των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών, τα νηπιαγωγεία, δημοτικά και σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν κλειστά.

Επίσης, θα παραμείνουν κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί, ενώ θα λειτουργήσει κανονικά το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας που εδρεύει στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Φελλίου Γρεβενών και τα σχολεία στον δήμο Πρέσπας που θα λειτουργήσουν δύο ώρες αργότερα από την κανονική έναρξη.

Τι θα ισχύσει στην Κεντρική Μακεδονία

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία σε ορεινές περιοχές των περιφερειακών ενοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω του παγετού και των προβλημάτων που προκάλεσε η σφοδρή χιονόπτωση στις μετακινήσεις.

Συγκεκριμένα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης κλειστές θα παραμείνουν οι μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στον δήμο Ωραιοκάστρου, στον δήμο Λαγκαδά και στην κοινότητα Χορτιάτη του δήμου Πυλαίας- Χορτιάτης.

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στους Δήμους Βέροιας και Κιλκίς.

Στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής, στον δήμο Αριστοτέλη λόγω ολικού παγετού κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία στις κοινότητες Αρναίας, Στανού, Παλαιοχωρίου, Νεοχωρίου, Βαρβάρας και Μεγάλης Παναγιάς. Στις υπόλοιπες κοινότητες του δήμου Αριστοτέλη τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στον δήμο Πολυγύρου κλειστό θα παραμείνει το Δημοτικό Σχολείο Ζερβοχωρίων, ενώ οι σχολικές μονάδες που θα λειτουργήσουν θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στις 9.00.

Στην Πέλλα δεν θα λειτουργήσουν το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Φωτεινής, το Νηπιαγωγείο Αγίας Φωτεινής, το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αθανασίου, το Νηπιαγωγείο Αγίου Αθανασίου, το Δημοτικό Σχολείο 'Αρνισσας, το Νηπιαγωγείο 'Αρνισσας, το Δημοτικό Σχολείο Ζέρβης, το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Γραμματικού, το Δημοτικό Σχολείο Παναγίτσας, το Νηπιαγωγείο Παναγίτσας, το Δημοτικό Σχολείο Περαίας, το Νηπιαγωγείο Περαίας.

πηγή: thetoc.gr