Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Ήθελαν να με καταστρέψουν" - Συγκλονίζει η αθλήτρια που βιάστηκε στα 11 της από τον προπονητή της [Βίντεο]

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021 10:07 "Ήθελαν να με καταστρέψουν" - Συγκλονίζει η αθλήτρια που βιάστηκε στα 11 της από τον προπονητή της [Βίντεο]

Η 21χρονη αθλήτρια μίλησε για τον βιασμό που υπέστη, για την αντίδραση των γονιών της όταν τους το είπε μετά από 3 χρόνια, αλλά και για το πώς ο ναυτικός όμιλος έθαψε το θέμα για να μη φτάσει στην Ομοσπονδία.

Σοκ προκαλούν όσα περιγράφει η 21χρονη αθλήτρια ιστιοπλοΐας, η οποία έπεσε θύμα βιασμού όταν ήταν 11 χρόνων, από τον προπονητή της.

Η Σοφία Μπεκατώρου αποκάλυψε την Τετάρτη στον εισαγγελέα ότι συναθλήτριά της κακοποιήθηκε σεξουαλικά και μάλιστα όταν ήταν ακόμη παιδί. Μάλιστα, ο Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για τον άνθρωπο που κατηγορεί ως φυσικό αυτουργό της δικής της κακοποίησης η Μπεκατώρου.

"Ήταν βιασμός με όλο το νόημα"

Η 21χρονη αθλήτρια μίλησε στο Open για την τραυματική εμπειρία της, για την αντίδραση των γονιών της όταν τους το είπε μετά από 3 χρόνια, αλλά και για το πώς ο ναυτικός όμιλος έθαψε το θέμα για να μη φτάσει στην Ομοσπονδία.

"Ήταν βιασμός με όλο το νόημα. Ημουν τότε 11 χρόνων. Ημουν σε σοκ και αντί να με στηρίζουν, ήθελαν να με καταστρέψουν. Ηταν πάρα πολύ δύσκολο. Απλά, δεν ήθελα να το περάσει και η οικογένειά μου τότε", λέει για πρώτη φορά η 11χρονη τότε αθλήτρια ιστιοπλοΐας στο Open.

"Επικοινώνησα με τη Σοφία, στέλνοντάς της ένα μήνυμα υποστήριξης, όπως θα έχει λάβει πολλά άλλα. Δεν είχα πρόθεση να μιλήσω στην αρχή και της έστειλα ένα μήνυμα, της είπα κάποια πράγματα. Της είπα απ' έξω απ' έξω τι μου έχει συμβεί και έτσι ήρθαμε σε επικοινωνία", λέει για πρώτη φορά η αθλήτρια.

"Βιασμός με όλο το νόημα. Πέρασαν τρία χρόνια για να το πω στους δικούς μου ανθρώπους. Ήμουν 14 όταν το είπα, ναι, και δεν άντεχα άλλο και έπρεπε κάπως να βρω το θάρρος να το πω στους γονείς μου. Μόλις το έμαθαν οι γονείς μου πήγαν κατευθείαν στην Αστυνομία. Έφυγε βράδυ ο προπονητής", αναφέρει.

"Το έθαψαν οι άνθρωποι του ναυτικού ομίλου"

Η 21χρονη είναι σήμερα μέλος της Εθνικής Ιστιοπλοϊκής Ομάδας με παγκόσμιες διακρίσεις αλλά και φοιτήτρια. "Είχαμε πάει, είχαμε ζητήσει περιοριστικά μέτρα. Επρεπε ή να διαφυλάξουν εμένα οι γονείς μου ή να γίνει ένας διασυρμός σε ένα ολόκληρο χωριό, που θα ήταν πάρα πολύ βαρύ για εμένα, 11 χρόνων. Οπότε αποφασίσαμε να μην το κινήσουμε νομικά, πέρα από το να απευθυνθούμε στο συμβούλιο τότε του Ομίλου, οι οποίοι απλά έθαψαν το θέμα, οι οποίοι απλά κοίταξαν να με διασύρουν σε ένα ολόκληρο χωριό.

Δεν έφτασε καν το θέμα στην Ομοσπονδία, το κάλυψαν οι άνθρωποι του ομίλου. Αυτοί ήταν οι ηθικοί αυτουργοί", ακούγεται να λέει η 20χρονη κοπέλα.

Όσο για το πώς βρήκε το θάρρος να μιλήσει δημόσια για αυτό; "Τώρα είμαι σε ηλικία που μπορώ να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, και πιο πολύ για την οικογένειά μου, δεν δέχομαι κάποια πράγματα και πρέπει να βγουν στο φως για να αποκατασταθεί η υπόθεση".

Πηγές: Open, thetoc.gr