Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης: 12χρονη αθλήτρια ελληνορωμαϊκής πάλης έπεσε θύμα του προπονητή της

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021 15:52 Νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης: 12χρονη αθλήτρια ελληνορωμαϊκής πάλης έπεσε θύμα του προπονητή της

Νέα φρίκη από την αποκάλυψη υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης και στην Ομοσπονδία Ελληνορωμαϊκής Πάλης. Όλα συνέβησαν πριν από περίπου τρία χρόνια, με έναν 47χρονο προπονητή να αποπλανεί 12χρονο (τότε) κορίτσι. «Μήπως η κόρη σου τα ‘θελε» ήταν η αντίδραση μεγαλοπαράγοντα στους γονείς του παιδιού. Η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης και τις επόμενες μέρες θα γίνει το Εφετείο.

Η νέα υπόθεση που βλέπει το φως τη δημοσιότητας, αφορά σε μια 12χρονη αθλήτρια της ελληνορωμαϊκής πάλης και στον 47χρονο προπονητή της και συνέβη πριν από περίπου τρία χρόνια.

Για την ακρίβεια, τo περιστατικό συνέβη το 2016 και η καταγγελία έγινε μόλις η μητέρα βεβαιώθηκε για την κατάσταση. Για να συμβεί αυτό χρειάστηκαν περίπου τρεις μήνες.

Το γεγονός που στάθηκε η αφορμή για να ξετυλιχθεί το κουβάρι αυτού του άρρωστου σκηνικού ήταν όταν τον Ιούλιο του 2016, η 12χρονη ακολούθησε τον προπονητή, με τη συναίνεση των γονιών της, σε προπονητικό καμπ στην Καλαμπάκα.

Εκεί το κορίτσι, ανέβασε υψηλό πυρετό και αρρώστησε με πυελονεφρίτιδα χωρίς όμως να ενημερώνεται η μητέρα, η οποία έμαθε εκ των υστέρων και από τις φήμες που άρχισαν να εξαπλώνονται στις ομάδες των άλλων αθλητριών αλλά και των μητέρων τους, ότι όσο ήταν άρρωστη, η 12χρονη στην Καλαμπάκα έμενε στο δωμάτιο του προπονητή της.

Φοβούμενη ότι θα το μάθαινε, η 12χρονη ομολόγησε η ίδια το γεγονός στην  μητέρα της, η οποία έκτοτε άρχισε να παρακολουθεί στενά την κατάσταση.

«Απομακρύνσου γιατί θα σε καταγγείλω»

Πολύ γρήγορα, μόλις επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι της, η μητέρα επικοινώνησε με τον προπονητή και του είπε: «Απομακρύνσου, θα σε καταγγείλω». Αυτός όμως δεν το έκανε. Εντωμεταξύ, μετά από πίεση της μητέρας της, η 12χρονη ομολόγησε ακόμα στην μητέρα της ότι είχε ολοκληρωμένες σχέσεις με τον προπονητή, ήδη από τον περασμένο Μάιο.

Εκείνο το διάστημα, ο ένας από τους δύο γιους του προπονητή, είχε σχέση με την αδελφή της 12χρονης. Τα δύο αυτά παιδιά έχουν την ηλικία- τότε ήταν 17 ετών.

Όταν πια η κατάσταση είχε αποκαλυφθεί, ο γιος του προπονητή βρήκε στο αμάξι του πατέρα του, ένα εξομολογητικό γράμμα που τoυ ‘χε στείλει η 12χρονη και ο ίδιος το έδωσε στο κορίτσι του, για να το δώσει στην μητέρα τους και να μάθει όλη την αλήθεια για την υπόθεση.

Την ίδια ώρα, οι συμμαθήτριες της 12χρονης έστελναν ένα άλλο γράμμα στον διευθυντή του σχολείου, λέγοντας του ότι διαπίστωναν μια ύποπτη κατάσταση ανάμεσα στη συμμαθήτρια τους και τον προπονητή της πάλης. Σημειώνεται ότι προπονητής είναι διαζευγμένος και συζεί με μια νέα γυναίκα.

Η μητέρα και αφού ο προπονητής δεν απομακρυνόταν με τίποτα από την μικρή,  κατήγγειλε τελικά την υπόθεση στο Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων τον Οκτώβριο του 2016. Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε τότε την ύπαρξη του DNA στα γεννητικά όργανα της ανήλικης.

O προπονητής προφυλακίστηκε αμέσως και ένα χρόνο μετά έγινε και το δικαστήριο το οποίο τον έκρινε ένοχο για «αποπλάνηση και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια» καταδικάζοντάς τον σε 12 χρόνια φυλάκιση. H ποινή εκτίεται στις Φυλακές Τριπόλεως.

Σημειώνεται εδώ πως στην απολογία του ο κατηγορούμενος προπονητής υποστήριξε ότι δεν είχε σεξουαλικές σχέσεις με το 12χρονο κορίτσι και πως μια καμαριέρα που τον είδε γυμνό πάνω από το ανήλικο κορίτσι μέσα στο δωμάτιό του, στην Καλαμπάκα, όσα έλεγε ήταν «αποκύημα της φαντασίας της».

Όπως πάντως κατέθεταν τότε οι γονείς της 12χρονης, ήταν τόσο αποπλανητική η συμπεριφορά του προπονητή αλλά και η επίδραση του στην ψυχολογία του μικρού κοριτσιού, που το παιδί έφτασε να τον θεοποιήσει απόλυτα και να τσακώνεται με σφοδρότητα με την οικογένεια της όταν προσπαθούσαν να την απομακρύνουν με κάθε τρόπο από εκείνον.

Μάλιστα ο ίδιος την είχε παραμυθιάσει από την αρχή λέγοντας της διαρκώς πως….«όταν ενηλικιωθείς, θα παντρευτούμε και θα είμαστε μαζί».

Το υπέδαφος της σεξουαλικής κακοποίησης μέσα στην ομοσπονδία

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του newsit.gr, το κύκλωμα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης μέσα στις αθλητικές ομοσπονδίες είναι μια πραγματικότητα και φτάνει πολύ ψηλά. Μάλιστα, σύμφωνα με ίδιες πηγές, το τι συνέβαινε το γνώριζαν όλοι μέσα στην ομοσπονδία αλλά το έκρυβαν κάτω από το χαλί.

Έφτασαν μάλιστα να κοροϊδεύουν και να εμπαίζουν τους γονείς της 12χρονης  σχετικά με την κατάσταση. Ενδεικτική της συγκάλυψης των γεγονότων μέσα στην ομοσπονδία ήταν η απάντηση παράγοντα της Ομοσπονδίας Πάλης στον πατέρα της ανήλικης: «Μήπως η κόρη σου τα ‘θελε;».

Αποκαλυπτικά είναι και όσα είπε η δικηγόρος της οικογένειας, Ειρήνη Μαρούπα στο newsit.gr: «Το τρομακτικό στην υπόθεση της 12χρονης αθλήτριας είναι ότι ο κατηγορούμενος δεν έπρεπε ποτέ να έχει βρεθεί κοντά σε παιδιά και να του έχει δοθεί η δυνατότητα να τα προπονεί.

Το σωματείο στο οποίο ανήκε, και του οποίου φερόταν άλλοτε πρόεδρος, άλλοτε ιδρυτής και άλλοτε απλός προπονητής, είχε λάβει την ειδική αθλητική αναγνώριση χωρίς να έχει προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα. Διαγράφηκε τελικά το 2018. Ο ίδιος δεν είχε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Η υπόθεση αυτή ανοίγει μία τεράστια συζήτηση για το πώς διοικούνται οι ομοσπονδίες, αν είναι νόμιμα τα σωματεία που ψηφίζουν τα ίδια πρόσωπα εδώ και χρόνια, και αν παράνομα διαγράφονται τα σωματεία και οι αθλητές που στηλιτεύουν τις παρανομίες των διοικούντων.

Στην Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης τον Ιούνιο του 2020 κηρύχθηκαν έκπτωτα τα περισσότερα μέλη του ΔΣ της ομοσπονδίας, ακριβώς για τον λόγο αυτόν. Επειδή ψήφιζαν παράνομα, σωματεία χωρίς ειδική αθλητική αναγνώριση.

Η δικαιοσύνη οφείλει χωρίς καμία ολιγωρία να ελέγξει  όλες τις ομοσπονδίες και να αντιμετωπίσει αμείλικτη κάθε παρανομία. Διότι το τίμημα ήταν οι αθώες ψυχές των ανήλικων που αποπλανήθηκαν σε περισσότερες της μίας, ομοσπονδίες».

πηγή: newsit.gr