Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δικηγόρος 11χρονης αθλήτριας: Θέλουμε την παραδειγματική καταδίκη και τιμωρία του προπονητή

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021 21:46 Δικηγόρος 11χρονης αθλήτριας: Θέλουμε την παραδειγματική καταδίκη και τιμωρία του προπονητή

Μπορεί εκείνος να υποστηρίζει χωρίς αιδώ ότι ο βιασμός της 11χρονος (τότε) αθλήτριας δεν ήταν σεξουαλική κακοποίηση, αλλά είναι σαφές πως η νεαρή, σήμερα, γυναίκα, όχι μόνο δεν το βλέπει έτσι αλλά θέλει να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο προπονητής ιστιοπλοΐας.

Ο 38χρονος σήμερα προπονητής συνελήφθη, την Κυριακή (24.01.2021) στη Σάμο, όπου έμενε τα τελευταία χρόνια. Τη σύλληψή του έφερε, επί της ουσίας, τόσο η κατάθεση της Σοφίας Μπεκατώρου όσο και η (υπό άκρα μυστικότητα) κατάθεση που έδωσε η αθλήτρια για τα όσα έζησε στα χέρια του προπονητή ιστιοπλοΐας πριν από εννέα χρόνια.

«Η άμεση ενεργοποίηση της Πολιτείας και η ταχύτατη κινητοποίηση των εισαγγελικών αρχών σε συνέχεια των καταθέσεών μας, έφεραν αποτέλεσμα και οδήγησαν στη σύλληψη του προπονητή και δράστη της καταγγελθείσας σεξουαλικής κακοποίησης. Αυτό μας δίνει δύναμη και ελπίδα» δήλωσε η Κλειώ Παπαπαντολέων, δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια της νεαρής αθλήτριας της ιστιοπλοΐας.

«Θα δώσουμε το παρόν σε κάθε στάδιο της ποινικής διαδικασίας με σκοπό την παραδειγματική καταδίκη και τιμωρία του δράστη. Μαζί με τη Σοφία Μπεκατώρου και κάθε άλλο πρόσωπο το οποίο έχει υποστεί κάθε μορφής βίαιη και ταπεινωτική μεταχείριση θα συνεχίσουμε μέχρι επιτέλους κάτι να αλλάξει» κατέληξε η Κλειώ Παπαπαντολέων.

Πως έγινε η σύλληψη του προπονητή ιστιοπλοΐας

Ο 38χρονος σήμερα, προπονητής ιστιοπλοΐας, Τρ. Απ., είχε φύγει από την Αθήνα τα τελευταία χρόνια ζούσε στη Σάμο. Το πρωί της Κυριακής (24.01.2021) εκδόθηκε ένταλμα σύλληψής του και άνδρες της ασφάλειας Σάμου του πέρασαν χειροπέδες.

Από τη Σάμο, ο προπονητής θα μεταφερθεί στην Αθήνα για να οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο 38χρονος πως διέπραξε σε βάρος ανήλικης, έγιναν το χρονικό διάστημα 2010-2013. 

Το ένταλμα για τη σύλληψη του προπονητή ιστιοπλοΐας εξέδωσε η εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών. Οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι σε βαθμό κακουργήματος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια.

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Νίκος Στεφανάτος που διενεργεί την σχετική προκαταρκτική έρευνα κάτω από άκρα μυστικότητα έλαβε τα τελευταία 24ωρα καταθέσεις από την αθλήτρια και τους γονείς της.

πηγή: newsit.gr