Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού σε γηροκομείο στο Μαρούσι – 14 ήδη στο νοσοκομείο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 14:08 Δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού σε γηροκομείο στο Μαρούσι – 14 ήδη στο νοσοκομείο

Μεγάλη διασπορά εντοπίστηκε σε οίκο ευγηρίας στο Μαρούσι, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο 14 ηλικιωμένοι, ενώ δεκάδες ακόμα φιλοξενούμενοι και προσωπικό, έχουν προσβληθεί επίσης από τη νόσο Covid-19.

Μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού εντοπίστηκε στην δομή φροντίδας ηλικιωμένων «Θαλερός» στο Μαρούσι. Δεκάδες ηλικιωμένοι φιλοξενούμενοι είναι θετικοί στον ιό, ενώ ανάμεσά τους και πολλοί εργαζόμενοι. Σύμφωνα με πληροφορίες θετικοί έχουν βρεθεί 38 ηλικιωμένοι και 10 εργαζόμενοι.

Ενώ τα τεστ και η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων συνεχίζεται, καθημερινά προστίθενται ολοένα και περισσότερα θετικά περιστατικά. 

Μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός και Σωτηρία 14 ηλικιωμένοι, ενώ κάποιοι άλλοι θα μεταφερθούν εντός της ημέρας στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο.

Να σημειωθεί ότι οι ηλικιωμένοι είχαν λάβει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού πριν από 10 ημέρες και προφανώς ήταν άτυχοι, γιατί δεν είχαν προλάβει να αναπτύξουν ανοσία.

Αίσθηση προκάλεσε η κίνηση ενός οδηγού την ώρα της μεταφοράς ηλικιωμένης. Σταμάτησε το αυτοκίνητό του, κατέβασε το παράθυρο και της φώναξε: «κράτα γερά γιαγιά».

Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη/Λευτέρης Σουχάιμπ

Πηγή: newsit.gr