Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ανατολική Μεσόγειος στο επίκεντρο της συνάντησης Δένδια - Στόλτενμπεργκ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021 16:47 Η Ανατολική Μεσόγειος στο επίκεντρο της συνάντησης Δένδια - Στόλτενμπεργκ

Βελγίδα ΥΠΕΞ: Ενθαρρύνουμε την επιστροφή Ελλάδας - Τουρκίας στον διάλογο.

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες.

Η Διαδικασία Διαλογισμού «NATO 2030», οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η Εαρινή Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ βρέθηκαν στην ατζέντα των συζητήσεων.

Το τι συζητήθηκε ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών στο twitter.

«Οι Βρυξέλλες ενθαρρύνουν την επιστροφή Ελλάδας-Τουρκίας στον διάλογο»

Τη στήριξη του Βελγίου στην Ελλάδα αναφορικά με τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο εξέφρασε η υπουργός Εξωτερικών Σοφί Βιλμές κατά τη συνάντηση που είχε με τον ομόλογό της Νίκο Δένδια στις Βρυξέλλες.

«Η επιστροφή στον διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για επίλυση διμερών διαφορών και η πρόσφατη εποικοδομητική στάση του τελευταίου είναι δύο εξελίξεις που ενθαρρύνονται από το Βέλγιο» αναφέρει η ανακοίνωση του βελγικού υπουργείου Εξωτερικών, την οποία επικαλείται το ΑΜΠΕ.

Τέλος, αυτή η συνάντηση ήταν η ευκαιρία για το Βέλγιο να εξετάσει μια επίσημη αποστολή στην Ελλάδα την άνοιξη του 2021, προκειμένου να ενισχύσει τους διμερείς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, με την επιφύλαξη της εξέλιξης της κατάστασης της πανδημίας, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ