Ναρκοκρυψώνες στις φοιτητικές εστίες του Ζωγράφου: Τα έκρυβαν σε... δέντρα και υδρορροές

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 09:21 Ναρκοκρυψώνες στις φοιτητικές εστίες του Ζωγράφου: Τα έκρυβαν σε... δέντρα και υδρορροές

Ναρκο-κρυψώνες και σημεία διακίνησης ναρκωτικών στον περιβάλλοντα χώρο των φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου Αθηνών στου Ζωγράφου.

Κλεμμένο αυτοκίνητο από το… 2015, υδρορροές, πέτρες και δέντρα ήταν μερικές από τις ναρκο-κρυψώνες και σημεία διακίνησης ναρκωτικών στον περιβάλλοντα χώρο των φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου Αθηνών στου Ζωγράφου.

Η εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, στελέχη της οποίας κατάσχεσαν 217 συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, κρυμμένες και έτοιμες για πώληση. Συνελήφθησαν τρία μέλη της σπείρας αλλά και δύο "πελάτες" τους, αμέσως μετά από μία παράνομη συναλλαγή στο προαύλιο της φοιτητικής εστίας.

Όπως αναφέρει ο "Ελεύθερος Τύπος", ακόμα και τις πινακίδες κυκλοφορίας είχαν αντικαταστήσει στο κλεμμένο άσπρο βανάκι μέσα στο οποίο έκρυβαν ναρκωτικά τα μέλη της σπείρας. Είχαν φροντίσει να τοποθετήσουν πινακίδες από όχημα ίδιου τύπου και χρώματος, το οποίο δεν απασχολούσε τις αρχές. Ήταν ένα μόνο από τα σημεία που εντοπίστηκαν τα ναρκωτικά από τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο της αστυνομίας. Μέσα από ένα άνοιγμα στα συρματοπλέγματα της περίφραξης που υπήρχε γύρω από τις εστίες, έφταναν τα μέλη της σπείρας σε μια ακόμα καβάτζα που είχαν δημιουργήσει ανάμεσα σε δέντρα. Στις ρίζες του έκρυβαν τα ναρκωτικά. Το ίδιο έκαναν ακόμα και πίσω από υδρορροές σε κτίρια της Πανεπιστημιούπολης.

Η διακίνηση ναρκωτικών

Η διακίνηση και οι αγοραπωλησίες των ναρκωτικών πραγματοποιούνταν στον υπαίθριο και περιβάλλοντα χώρο των φοιτητικών εστιών, χώρους τους οποίους τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης φρόντιζαν να επιτηρούν. Άλλες φορές πραγματοποιούσαν τις συναλλαγές στα σπίτια τους, τα οποία βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή. Μια από αυτές της αγοραπωλησίες παρακολουθούσαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών που συνέλαβαν δύο μέλη της σπείρας ελληνικής και αλβανικής καταγωγής, την ώρα που είχαν πουλήσει ποσότητες 6,5 και 1,6 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης, σε δυο επίσης συλληφθέντες.

Κατά τις έρευνες της αστυνομίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων 359,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μικροποσότητα mdma, 3.530 ευρώ, 4 κινητά τηλέφωνα και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. Σε βάρος των πέντε συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τους αλλοδαπούς.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση