Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χιονίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 12:45 Χιονίζει και στο κέντρο της Αθήνας (φωτο intime)

Από την Αθήνα, το Παγκράτι, το Κολωνάκι έως την Άνω Γλυφάδα, την Ηλιούπολη, τον Κορυδαλλό και τη Νίκαια, έπεσαν οι πρώτες (λίγες) νιφάδες. Δείτε εικόνες.

Σας φαίνεται απίστευτο; Κι όμως, στην Αθήνα χιονίζει. Το… πιστοποιούν εικόνες και από το Παγκράτι και του Ζωγράφου επίσης. 

Η ελαφρά χιονόπτωση στο κέντρο της Αθήνας σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης. Δεν διήρκεσε πολύ ούτε και ήταν ιδιαίτερα πυκνή. Σε καμιά περίπτωση δεν το… έστρωσε. 

Στο video από το Παγκράτι καταγράφεται αλλά θέλει προσοχή για να το δει κανείς, το χιόνι που έπεσε νωρίτερα. 

Επίσης, η μεγάλη πτώση της κακοκαιρίας έφερε χιονόπτωση επίσης στο Κολωνάκι, στον Κορυδαλλό, τη Νίκαια, την Αγία Βαρβάρα ακόμη και στην Άνω Γλυφάδα. 

Καιρός: Ποιές περιοχές “πάγωσαν” 

Ένα από τα χαρακτηριστικά της επιδείνωσης του καιρού, για την οποία έχει εκδώσει και ανανεωμένο έκτακτο δελτίο η ΕΜΥ, είναι η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας. 

Σύμφωνα μάλιστα με το meteo, η θερμοκρασία σήμερα (27.01.2021) το πρωί έπεσε αρκετά κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά. Το θερμόμετρο έφτασε τους -8.6 βαθμούς Κελσίου στη Βουνάσα Γρεβενών.

Σημειώνεται ότι σε σταθμούς που λειτουργούν σε χιονοδρομικά κέντρα και ορεινά καταφύγια (δεν περιλαμβάνονται στον πίνακα) η θερμοκρασία έπεσε ακόμη περισσότερο. Για παράδειγμα στο Χ/Κ Καϊμακτσαλάν έφτασε τους -14 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: newsit.gr, meteo.gr