Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγρίνιο: Αίτημα να κηρυχτεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της κακοκαιρίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 13:18 Αγρίνιο: Αίτημα να κηρυχτεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της κακοκαιρίας

Την κήρυξη του δήμου Αγρινίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά το τοπικό συντονιστικό όργανο, λόγω πλημμυρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν χθες, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο αίτημα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων ρέματα υπερχείλισαν και πλημμύρισαν πολλές περιοχές εξαιτίας του μεγάλου όγκου βροχής που έπεσε στην ευρύτερη περιοχή, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε καλλιέργειες, σπίτια, επιχειρήσεις, και δίκτυα υποδομών.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη στο Αγρίνιο υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, για τα προβλήματα που προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ ο δήμος Αγρινίου ξεκίνησε τη διαδικασία για την καταγραφή των ζημιών.

Μεγάλα προβλήματα στην ορεινή Ναυπακτία

Την ίδια ώρα συνεχίζονται τα τεράστια προβλήματα από την κακοκαιρία στην ορεινή Ναυπακτία, καθώς κατέρρευσε νέο τμήμα περίπου 70 μέτρων στο αντιπλημμυρικό έργο στον ποταμό του Ευήνου.

Το έργο κατασκευάζεται από εργολάβο της περιφέρειας στο χωριό του Τρικόρφου. Έχει καταρρεύσει ήδη τμήμα περίπου 50 μέτρων.

Σύμφωνα με το npress.gr, το τμήμα που βρισκόταν απέναντι από αυτό κατέρρευσε πλήρως, ενώ το υπόλοιπο τμήμα μήκους περίπου 400 μέτρων έχει επικίνδυνη κλίση.

Σε άλλο τμήμα της ίδιας εργολαβίας όπου κατασκευάζεται σαρζανέτ (συρματινα τοιχώματα) για να προστατευτούν οι γεωτρήσεις, η κατάσταση είναι στο «κόκκινο», αφού το νερό είναι πλέον δίπλα από τις γεωτρήσεις από τις οποίες υδροδοτούνται χωριά με 1.300 κατοίκους.

Την ίδια ώρα άνοιξε ξανά ο δρόμος για το Ριγάνι, όπου για πολλοστή φορά είχε σημειωθεί κατολίσθηση.

Πηγή: newsi.gr