Εκτύπωση αυτής της σελίδας

25η Μαρτίου: Στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο των 200 χρόνων - Καλεσμένοι Μακρόν, Πούτιν και Κάρολος της Αγγλίας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 15:49 25η Μαρτίου: Στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο των 200 χρόνων - Καλεσμένοι Μακρόν, Πούτιν και Κάρολος της Αγγλίας

Στρατιωτική παρέλαση με υψηλούς προσκεκλημένους την 25η Μαρτίου, για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση.

Την ιδανική λύση φαίνεται πως αναζητά η κυβέρνηση και το ΓΕΕΘΑ για τους εφετινούς εορτασμούς της 25ης Μαρτίου, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση, λόγω των ειδικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί από την πανδημία του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έπειτα από συνεχείς συσκέψεις για το ζήτημα έχει παρθεί ήδη απόφαση να γίνει στρατιωτική παρέλαση εκεί που διεξάγεται παραδοσιακά, δηλαδή μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Στο τραπέζι σύμφωνα με το "Βηματοδότη" είχε πέσει από το ΓΕΕΘΑ και η πρόταση του στρατιωτικού αεροδρομίου του Τατοΐου, η οποία όμως όπως φαίνεται απορρίφθηκε τελικά.

Καλεσμένοι οι Πούτιν, Μακρόν και Κάρολος της Αγγλίας

Η κυβέρνηση επιθυμεί να γίνουν μεγαλοπρεπείς εορτασμοί για την επέτειο των 200 χρόνων, οι οποίοι θα πρέπει να είναι ωστόσο προσαρμοσμένοι στην πανδημία του κορωνοϊού. Έτσι, αναμένεται στην παρέλαση να μην παρευρεθούν πολίτες, υπό το φόβο της έξαρσης της διασποράς του ιού.

Ωστόσο όπως ανέφερε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η παρέλαση θα γίνει παρουσία υψηλών προσκεκλημένων καθώς έχουν σταλθεί ήδη προσκλήσεις στο Γάλλο και το Ρώσο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και Βλαντιμίρ Πούτιν καθώς και στον Πρίγκηπα Κάρολο. Από τις εκδηλώσεις φυσικά δεν πρόκειται να λείπουν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου καθώς και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Γαλλικά και αμερικανικά αεροσκάφη θα πετάξουν στην Αθήνα την 25η Μαρτίου

Η στρατιωτική παρέλαση θα γίνει με στρατιωτικά πεζοπόρα και μηχανοκίνητα τμήματα. Τα ελληνικά αεροσκάφη θα πετάξουν πάνω από την Αθήνα, ενώ όπως έκανε γνωστό η ΕΡΤ, το αεροπορικό επιτελείο έχει έρθει ήδη σε συνεννόηση με του Γάλλους που έχουν ενημερώσει ήδη πως θέλουν να τιμήσουν την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση στέλνοντας και αυτοί αεροσκάφη. Έτσι δίπλα στα ελληνικά, αναμένεται να πετάξουν και γαλλικά Ραφάλ.

Σύμφωνα μάλιστα με τον "Βηματοδότη", στην παρέλαση θα περάσουν τιμητικά πάνω από την Αθήνα και πάνω από τον χώρο της παρελάσεως και αμερικανικά F-15, τα οποία εκείνη την περίοδο θα βρίσκονται στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα μετέχοντας σε άσκηση με ελληνικά F-16.

Πηγή: thetoc.gr