Προκαλεί ο ψευτογιατρός: «Δεν ευθύνομαι για τους θανάτους των ασθενών»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 20:28 Προκαλεί ο ψευτογιατρός: «Δεν ευθύνομαι για τους θανάτους των ασθενών»

Συμπληρωματική απολογία έδωσε σήμερα ο 47χρονος ψευτογιατρός, ο οποίος κατηγορείται για συνολικά 12 θανάτους ανθρώπων και 12 απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Κατά την απολογία του ο ψευτογιατρός φέρεται να υποστήριξε: «Παρίστανα το γιατρό, όμως δεν ευθύνομαι εγώ για το θάνατο των ασθενών. Ήταν καρκινοπαθείς στο τελικό στάδιο. Ήθελα να τους βοηθήσω για να μην υποφέρουν».

Αναφερόμενος στην ύπαρξη συνεργών – για την ίδια υπόθεση έχουν κληθεί 16 πρόσωπα να δώσουν εξηγήσεις -, ο 48χρονος ψευτογιατρός αρνήθηκε ότι οι υπόλοιποι είχαν ανάμειξη στην υπόθεση.

«Δεν είχα συνεργούς. Οι συγκατηγορούμενοί μου πίστευαν ότι ήμουν γιατρός. Τους παραπλάνησα. Είναι αθώοι», φέρεται να υποστήριξε.

Ψευτογιατρός: «Θέλω να γίνεις καλά περισσότερο από τους γονείς σου»

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του 14χρονου κοριτσιού που έχασε τη ζωή του, στο οποίο όταν του είπε πόσο έχει κουραστεί από τη θεραπεία ο 48χρoνος απάντησε με αυστηρό τόνο: «Εάν ένας άνθρωπος περισσότερο και από τους γονείς σου θέλει να γίνεις καλά, αυτός είμαι εγώ γιατί έχω την ευθύνη σου».

Ακόμα και όταν οι ασθενείς του επιδεινώνονταν, κατέρρεαν, ανέβαζαν πυρετό, αυτός τους απαντούσε πως «αυτό είναι σούπερ, καθώς σκοτώνονται τα καρκινικά κύτταρα»

Για τους πιο θεοσεβούμενους ο 48χρονος χρησιμοποιούσε την κατευναστική φράση «μη φοβού».

Ο ψευτογιατρός κατηγορείται για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της αντιποιήσεως ιατρικού επαγγέλματος, της απάτης, όλα σε βαθμό κακουργήματος. Αντιμετωπίζει ποινές ισόβιας κάθειρξης για κάθε ανθρωποκτονία και πρόσκαιρης κάθειρξης μέχρι 15 ετών για κάθε ένα από τα υπόλοιπα κακουργήματα.

Στη λίστα των εμπλεκομένων στην υπόθεση έχουν προστεθεί 16 ακόμα πρόσωπα τα οποία κατηγορούνται για συνέργεια στις πράξεις του 48χρονου.

Ιατροί, νοσηλευτές, μοναχοί και ένας πρώην υπουργός έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις από τις δικαστικές αρχές για τη συνεργασία τους με τον ψευτογιατρό.

Όλοι έχουν απολογηθεί και αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση