Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοσκόπηση Pulse: Ανησυχία για τη μετάλλαξη του κορονοϊού – Στις 16 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 21:36 Δημοσκόπηση Pulse: Ανησυχία για τη μετάλλαξη του κορονοϊού – Στις 16 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Ανήσυχοι εμφανίζονται οι πολίτες για τη μετάλλαξη του κορονοϊού σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΙ.

Οι ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση δηλώνουν πως θα εμβολιαστούν άμεσα ενώ είναι θετικοί στο κομμάτι της άρσης κάποιων περιοριστικών μέτρων.

Στο πολιτικό σκέλος της δημοσκόπησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία συνεχίζουν να απολαμβάνουν την προτίμηση του κόσμου την ίδια ώρα που τα ποσοστά της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένουν σταθερά μεν αλλά χαμηλά.

Στην ερώτηση για το πόσο ανησυχεί ο κόσμος για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού το 58% λέει πως ναι, ενώ ένα 20% όχι και μάλλον όχι.

Για το αν είναι ώρα να υπάρξει κάποια ελάφρυνση των περιοριστικών μέτρων το 55% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση της Pulse λέει ναι ενώ το 39% διαφωνεί.

Αύξηση του ποσοστό αυτών που θα κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού καταγράφεται καθώς το 74% λέει πως ναι ή μάλλον ναι θα το κάνει ενώ μόλις το 21% λέει όχι.

Όσον αφορά το πότε θα το κάνουν το 63% λέει πως θα εμβολιαστεί τους πρώτους μήνες, το 22% αρκετά αργότερα ενώ το 11% ισχυρίζεται πως δεν θα το κάνει ποτέ.

Για τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία απαισιόδοξια για το αποτέλεσμα εμφανίζει η συντριπτική διαφορά των ερωτηθέντων. Συγκεκριμένα το 76% θεωρεί πως δεν θα έχουν αποτέλεσμα ενώ το 17% πως θα έχει κάποια θετική εξέλιξη.

Σε ερώτηση για το αν η εκλογή Μπάιντεν θα έχει θετική επιρροή για τη χώρα μας όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά το 59% λέει πως ναι θα έχει ενώ το 33% λέει όχι.

Κυριαρχία Μητσοτάκη και ΝΔ

Στο πολιτικό κομμάτι της δημοσκόπησης της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΙ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδεικνύεται καταλληλότερος πρωθυπουργός με ποσοστό 44%, ενώ ακολουθεί ο Τσίπρας με 24%. Ο κανένας βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 28%.

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στις 16 μονάδες. Συγκεκριμένα τα νούμετα των κομμάτων είναι τα ακόλουθα:

ΝΔ 39%

ΣΥΡΙΖΑ 23%

ΚΙΝΑΛ 7,5%

ΚΚΕ 6,5%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,5%

ΜεΡΑ25 3%

ΑΛΛΟ 7,5%

ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 9%

πηγή: newsit.gr