Τραγικός θάνατος για την τρανς μουσικό Sophie στην Αθήνα - Γλίστρησε και έπεσε θαυμάζοντας την πανσέληνο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021 21:06 Τραγικός θάνατος για την τρανς μουσικό Sophie στην Αθήνα - Γλίστρησε και έπεσε θαυμάζοντας την πανσέληνο

Πέθανε στην Αθήνα σε ηλικία 34 ετών η τρανς μουσικός, Sophie - Πώς έγινε το τραγικό ατύχημα

Έφυγε από τη ζωή στην Αθήνα που κατοικούσε τον τελευταίο καιρό, η Sophie, μια εμβληματική μορφή της ηλεκτρονικής μουσικής, παραγωγός και DJ. Η τρανς μουσικός γλίστρησε θαυμάζοντας την πανσέληνο και βρήκε τραγικό θάνατο.

Η Sophie έγινε γνωστή χάρη στην πειραματική προσέγγισή της πάνω στην ποπ μουσική και κυρίως την χρήση επεξεργασμένων φωνητικών που θεωρήθηκε πρωτοποριακή για την εξερεύνηση της ταυτότητας φύλου.

Γεννήθηκε στην Γλασκώβη το 1986. Κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της άλμπουμ "Oil Of Every Pearl's Un-Insides" το 2018. Είχε προταθεί για Grammy καλύτερου ηλεκτρονικού άλμπουμ το 2019.

Ο ξαφνικός θάνατος της Sophie

Η DJ και μουσικός παραγωγός από την Σκωτία, SOPHIE έφυγε από τη ζωή σήμερα (30/1) το πρωί στην Αθήνα μετά από ένα ξαφνικό ατύχημα, όπως αναφέρει το NME. Ο θάνατος της 34χρονης μουσικού ανακοινώθηκε από μέλος της ομάδας της: "Με βαθύτατη λύπη πρέπει να σας ανακοινώσω ότι η μουσικός και παραγωγός, SOPHIE πέθανε σήμερα γύρω στις 4 τα ξημερώματα στην Αθήνα όπου ζούσε το τελευταίο διάστημα μετά από ένα ξαφνικό ατύχημα.

Αυτή τη στιγμή η προτεραιότητα μας είναι ο σεβασμός και η ιδιωτικότητα της οικογένειάς της. Επίσης, θα παρακαλούσαμε λίγο σεβασμό από τους θαυμαστές της και να αντιμετωπίσουν με ευαισθησία τα νέα του θανάτου της".

Τραγικός θάνατος για την τρανς μουσικό Sophie στην Αθήνα - Γλίστρησε και έπεσε θαυμάζοντας την πανσέληνο

Η Sophie ήταν πρωτοπόρος του νέου ήχου, μια από τις πιο επιδραστικές μουσικούς της τελευταίας δεκαετίας, όχι μόνο για τις ευφυείς παραγωγές της και τη δημιουργικότητά της. Ήταν ένα σύμβολο απελευθέρωσης", έγραφε η ανακοίνωση.

Σε ξεχωριστή δήλωση η οικογένειά της ευχαρίστησε τους πάντες για τη στήριξη και ανέφερε σύμφωνα με το NME "Τραγικά η όμορφη SOPHIE μας πέθανε σήμερα το πρωί μετά από ένα τραγικό ατύχημα. Πιστή στην πνευματικότητά της είχε σκαρφαλώσει για να θαυμάσει την πανσέληνο, γλίστρησε και έπεσε. Θα βρίσκεται πάντα εδώ μαζί μας".

Συλλυπητήρια από διάσημους μουσικούς

Ο γνωστός τραγουδιστής Σαμ Σμιθ, βραβευμένος με Γκράμι και ερμηνευτής του κομματιού "Writing's on the Wall" για την ταινία Bond, "Spectre" έγραψε στο Twitter: "Ο κόσμος έχασε έναν άγγελο. Έναν οραματιστή και είδωλο για τη γενιά μας. Το φως σου θα συνεχίσει να εμπνέει πολλές επόμενες γενιές".

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση