Έκτακτη σύσκεψη Κικίλια στο Υπουργείο Υγείας για το τρίτο κύμα της πανδημίας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2021 09:18 Έκτακτη σύσκεψη Κικίλια στο Υπουργείο Υγείας για το τρίτο κύμα της πανδημίας (φωτο intime)

Έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για το τρίτο κύμα της πανδημίας συγκάλεσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Η σύσκεψη που βρίσκεται σε εξέλιξη μέσω τηλεδιάσκεψης έχει ως θέμα το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού και τα μέτρα όπως και τη στρατηγική που θα πρέπει να χαράξει το Υπουργείο.

Συναγερμός στην κυβέρνηση

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, η Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) Μίνα Γκάγκα, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου, η Πρόεδρος του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ) Δάφνη Καϊτελίδου, ο Πρόεδρος της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ) Δήμος Μπαρτσώκας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Υγείας.

Στην κυβέρνηση έχει σημάνει συναγερμός λόγω των μεταλλάξεων που έχουν έρθει και στην Ελλάδα και πλέον – ειδικά για αυτή που αφορά τη βρετανική μετάλλαξη – φαίνεται πως τα κρούσματα αυξάνονται μέρα με τη μέρα.

Τι είπε ο Ν. Σύψας

Η μετάλλαξη είναι παντού, από την Κρήτη μέχρι την Βόρεια Ελλάδα ανέφερε μεταξύ άλλων στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ενώ αναφέρθηκε σε ετοιμασίας τρίτης δόση του εμβολίου για να "καλυφθεί" το νέο στέλεχος του ιού και σε ενδεχόμενο καθολικού lockdown.

Όπως ανέφερε, ο κ. Σύψας, δυστυχώς τώρα πλέον αλλάζουμε κεφάλαιο και μπαίνουμε στην εποχή των μεταλλάξεων, υπό την έννοια ότι οι ιοί τείνουν να μεταλλάσσονται για να προσαρμόζονται καλύτερα και να μολύνουν περισσότερο. "Αυτό κάνει και ο ιός αυτός. Υπάρχουν 3 μεταλλάξεις αυτή τη στιγμή, οι οποίες μολύνουν περισσότερο. Είναι η βρετανική, της Αφρικής και της Βραζιλίας".

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση